Huawein huippupuhelin tulee sittenkin – yhtiö kumosi myös huolestuttavan huhun

Julkaistu:

Huawei
Huawei kertoi Mate30:n saavan julkaisun myös Euroopassa, muttei hiiskunut sen suhteesta Googleen mitään. Sen sijaan yhtiö kumosi vanhempiin puhelimiin liittyvän huhun.
Huawei on vahvistanut julkistavansa Mate30-lippulavapuhelimensa myös Euroopassa. Yhtiö twiittasi eilen järjestävänsä julkistustilaisuuden Münchenissä tämän kuun 19. päivänä.
Puhelinta ollaan nykytietojen perusteella lanseeraamassa ilman Googlen palveluita. Tämä tarkoittaisi muun muassa Play-sovelluskaupan, Google Mapsin ja Gmail-sähköpostisovelluksen puuttumista. Google vahvisti asian viime viikolla uutistoimisto Reutersille.
Huawein teknologia-asiantuntija Jesse Kajes vahvistaa Mate30-sarjan julkaisun Euroopassa, mutta ei tietoa Googlen palveluiden puuttumisesta.

– Voin vahvistaa mallisarjan julkaisun, mutta en muita siihen liittyviä seikkoja, Kajes sanoo.

Kajes ei halua spekuloida myöskään puhelimen mahdollisuuksia pärjätä, jos se lanseerataan ilman Googlen palveluja.

Maailmalla on spekuloitu sitä, tekeekö Huawei nyt ”paperijulkaisun” eli pitkittää Mate30:n julkistuksen ja myyntiintulon välistä aikaa yrittääkseen saada lisäaikaa neuvotteluille Googlen palveluista. Kajes ei vahvista tätäkään väitettä.

– Julkistuksen ja myyntiintulon välinen aika on perinteisesti vaihdellut, Kajes muotoilee.

Maailmalla on myös kuultu huhuja, joiden mukaan myös nykyiset Huawei- ja Honor-puhelimet olisivat vaarassa menettää Googlen tuen. Kajes kumoaa huhun Huawein osalta.

– Kaikilla nykyisillä puhelimilla, Huawei P30-sarja mukaan lukien, on Googlen tuki loppuun asti.

Teleoperaattorit ja Gigantti julkistivat tänä aamuna elokuun myydyimpien puhelimien listan. Listoilla oli Huawein puhelimia selkeästi vähemmän kuin keväällä.
Kajes kiistää kuitenkin väitteen myynnin romahtamisesta.

– Suurin vaikutus tapahtui [toukokuun lopulla], kun tilanne alkoi. Sen jälkeen myyntimme on kehittynyt positiiviseen suuntaan, Kajes sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt