Huaweilla on kiertotie Googlen palveluihin – yhtiö pysyttelee hiljaa

Julkaistu:

Huawei
Huawei ei ole kommentoinut julkisesti tulevan huippupuhelimensa asemaa. Analyytikko näkee kiertotien Googlen palveluihin käsiksi pääsemiseksi.
Huawein tuleva huippupuhelin Mate 30 ei saa Googlen Androidia eikä Googlen palveluita. Kyseessä on ensimmäinen lippulaivalaite, johon Huawein olisi luotava ohjelmistot ja palvelut omillaan.

Google vahvisti asian torstaina.
Huawei ei ole asiaa vahvistanut, eikä yhtiö ole myöskään antanut virallista lausuntoa. Huawein on uutisoitu valmistelevan puhelimen julkistustilaisuutta Saksassa syyskuun 18. päivälle.

Huawein teknologia-asiantuntija Jesse Kajes ei vahvista tietoa syyskuun julkistuksesta.

– Emme kommentoi tulevia tuotteitamme, emmekä voi vahvistaa siksi sen vuoksi mitään, Kajes sanoo.

Kajeksen mukaan on tavanomaista, että yhtiön tuotteiden julkaisukalenteria pidetään auki melko viime hetkiin asti.

Huawein vaitonaisuus voi tarkoittaa sitä, että puhelimen julkaisu länsimaissa saatetaan vielä perua. Puhelimella on hyvin kehnot mahdollisuudet länsimaissa ilman Googlen tukea. Siksi saattaa olla, ettei Huawei julkaise lainkaan puhelinta, jolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia.

Huawei kehittelee parhaillaan omaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmäänsä, mutta se ei ehdi valmistua Mate 30:n julkaisuun mennessä. Niinpä on todennäköistä, että Mate 30 perustuu avoimeen versioon Androidista. Siitä puuttuisivat kuitenkin Googlen palvelut, ja tietoturvapäivitykset tulisivat nykyistä hitaammin.

Mobiilialan analyytikko Richard Windsor arvioi Radio Free Mobile -blogissaan, että Huaweille olisi olemassa kiertotie: asentaa puhelimen aloitusnäyttöön pikakuvake, jolla puhelimeen voi asentaa Google Play -sovelluskaupan.

Vaikka tämä mahdollistaisi Googlen ja kolmansien osapuolien palvelujen lataamisen, ne olisivat kuitenkin täysin optimoimattomia ja saattaisivat käyttäytyä arvaamattomasti. Lopputulos olisi se, että Huawein puhelimien käytettävyys olisi selkeästi kilpailijoita kehnompi.

Nyt kaupoissa ja kuluttajilla olevat Huawei- ja Honor-puhelimet jatkavat toimintaansa normaalisti jatkossakin, eikä niissä oleviin Googlen palveluihin ole tulossa muutoksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt