Puhelimen käyttötottumuksissa suuri muutos – huono asia valmistajille

Julkaistu:

Älypuhelimet
Kohoavat hinnat saavat amerikkalaiset pitäytymään nykyisissä puhelimissa entistä kauemmin.
Amerikkalaiset 18–64-vuotiaat vaihtavat puhelintaan entistä harvemmin, tutkimusyhtiö Strategy Analytics (SA) selvitti muun muassa Android Centralin mukaan. Älypuhelin vaihdetaan nyt keskimäärin 33 kuukauden välein. Se vastaa lähemmäs kolmea vuotta.

55–64-vuotiaat aikovat pitää nykyisen puhelimensa yhä useammin yli kolme vuotta, selvisi SA:n kaikkiaan 2500 henkilöä käsittäneessä verkkokyselyssä.

Sama ilmiö on havaittu pc-tietokoneissa jo aikaisemmin. Puhelinten kohdalla tilannetta selittää SA:n mukaan ainakin se, että huippumallien hinnat ovat olleet nousussa. Vain 7 prosenttia haastatelluista oli valmis maksamaan seuraavasta puhelimestaan yli 1000 dollaria.

– Vau-toiminnot ovat tärkeitä vain yhdelle kolmesta yhdysvaltalaisesta ostajasta, huomautti johtaja Linda Sui Strategy Analyticsin tiedotteessa.

5g-verkkoja tukevien puhelinten hinnoista odotetaan merkittävää estettä kuluttajille. Tästä huolimatta neljännes vastaajista piti 5g:tä tärkeänä seuraavan puhelimensa ominaisuutena.

Keskimääräinen iPhone on ollut käytössä 18 kuukautta ja Samsungin puhelin 16,5 kuukautta. Molempien valmistajien jenkkiasiakkaat ovat huomattavasti muita uskollisempia brändilleen, sillä he aikovat ostaa seuraavan puhelimensa samalta valmistajalta 70 prosentin varmuudella.

Puhelinten vaihtoon liittyy olennaisesti kysymys niiden kohtuullisesta kestävyydestä ja käyttöiästä. Valmistajat eivät ole olleet järin halukkaita valottamaan asiaa Suomessa. Samaan aikaan suomalaisten puhelimesta maksama keskihinta on noussut useamman vuoden ajan.
Sekä Samsung että Apple saivat sakot Italiassa viime vuonna vanhojen puhelinten tahallisesta hidastamisesta ohjelmallisesti. Tuomion nämä halusivat saada asiakkaansa vaihtamaan uusiin malleihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt