Microsoft julkaisi SMS Organizer - Clean, Reminders, Offers & Backup -tekstiviestisovelluksen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Microsoftilta tekstiviestisovellus – osaa monta uutta temppua, joista yksi on erityisen hyödyllinen

Julkaistu: 25.8.2019 7:00

Microsoft tulee Android-puhelimiin taas uudella tavalla. Yhtiön tekstiviestisovellus osaa tehdä viesteistä varmuuskopiot, mikä ei kaikilta onnistu.

Microsoft on tuomassa Androidille laajasti omaa tekstiviestisovellustaan. SMS Organizer - Clean, Reminders, Offers & Backup -niminen applikaatio on jo tarjolla joillakin alueilla, mutta se ei vielä Suomessa.

Android Policen mukaan sovellus on ollut aiemmin saatavilla vain Intiassa.

Sovellus laajentaa perinteisten tekstiviestisovellusten toiminnallisuutta. Se sisältää muun muassa automaattisen tekstiviestien varmuuskopioinnin pilveen, mikä ei ole Android-puhelimissa edelleenkään itsestäänselvyys. Monissa tapauksissa tekstarit on otettava edelleen talteen erillisellä sovelluksella.

Huvittavana yksityiskohtana SMS Organizer tekee viesteistä varmuuskopion Google Driveen, vaikka Microsoftilla on oma Onedrive-pilvipalvelunsa.

Microsoft vakuuttaa, ettei käyttäjätietoja ladata ulkopuolisille palvelimille. Laitteella olevat tekstiviestit kuitenkin analysoidaan koneellisesti, sillä niiden perusteella on esimerkiksi mahdollista luoda automaattisia muistutuksia tai hallinnoida tekstiviestipohjaisia laskuja. Lisäksi tekstiviestejä voi kirjoittaa sanelulla.

Yksityisyyttään tarkasti varjeleville Microsoftin uutuus ei välttämättä ole mieleen. Yhtiö ei kerro tarkemmin esimerkiksi sitä, kerääkö se puhelinnumeroita tai metadataa ihmisten keskinäisestä viestittelystä, kuten Facebook Messenger tekee, jos sen ottaa käyttöön tekstiviestisovelluksena. Sen sijaan Microsoft tyytyy vetoamaan yleiseen tietosuojalausekkeeseensa.

Sovellus heijastelee Microsoftin uutta strategiaa mobiililaitteissa, joissa se ei enää pyri haastamaan Androidin ja iOS:n ylivaltaa, vaan tuo sovelluksensa muille käyttöjärjestelmille. Ohjelmistojätti on esitellyt jo aikaisemmin Microsoft Launcher -sovelluksen Androidille, jolla se pyrkii muuttamaan Android-käyttöjärjestelmän ilmettä ja toiminnallisuutta sekä ohjaamaan käyttäjiä Microsoftin palvelujen pariin.

Microsoftin julkistus osuu ajankohtaan, jolloin tekstiviestien merkitys on vähenemässä pikaviestinten kaapattua suurimman osan ihmisten keskinäisestä viestittelystä. Monet yritykset, kuten lentoyhtiöt ja kaupat käyttävät kuitenkin asiakasviestinnässään automatisoituja tekstiviestejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?