WhatsApp kehittää uutta ominaisuutta – ei avaudu enää kaikille

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp on tuonut uuden turvaominaisuuden testattavaksi Android-puhelimien käyttäjille.
Facebookin omistama WhatsApp on tuomassa Android-puhelimiin uuden sovelluksen turvallisuutta parantavan suojauksen. Yhtiö on julkistanut Android-puhelimille beta-testiversion, jossa on uutena ominaisuutena mukana sormenjälkilukitus, kertoo WhatsApp-kehitystä seuraava WABetaInfo-sivusto.

Ominaisuutta käyttääkseen on puhelimeen siis tallennettava käyttäjän sormenjälki sormenjälkitunnistimella, ja sovellus vaatii joka kerta avautumisen yhteydessä käyttäjää tunnistautumaan sen avulla.

Sormenjälkilukitus päästää käyttäjän kuitenkin vastaamaan WhatsApp-viesteihin, jos käyttäjä on sallinut viestien näkymisen esiin tulevina ilmoituksina puhelimen näytöllä. Samaan tapaan käyttäjä voi vastata myös WhatsApp-puheluihin.

Aivan uusi asia sormenjälkitunnistus ei WhatsAppissa ole, sillä suojakeinoa on voinut kokeilla iPhone-puhelimissa WhatsApp-sovelluksen beta-testiversiolla jo helmikuusta asti.
Testin laajentuminen myös Android-puhelimiin merkitsee todennäköisesti sitä, että toiminnon varsinainen julkaisu kaikille käyttäjille on entistä lähempänä.

Testaus voi olla silti tarpeen, sillä WhatsAppin sormenjälkisuojauksesta löytyi iPhonella aukko pian testin alettua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt