Googlen Android-moka syö akkuja – riskejä kummassakin korjauskeinossa

Julkaistu:

Puhelimet
Jos Android-puhelimesi akku alkoi kulua tavallista nopeammin, voi tässä olla selitys. Kumpaakaan tarjolla olevista epävirallisista korjauskeinoista ei voi kuitenkaan suositella tavalliselle käyttäjälle.
Google näyttää tehneen virheen hiljattaisessa päivityksessä Android-käyttöjärjestelmään, asiaa testannut ZDNet toteaa. Kyseessä on päivitys Androidin tärkeään oletussovellukseen nimeltä Google Play Palvelut. Versio 18.3.82 syö monien käyttäjien akkuja tyhjiksi huomattavasti tavallista nopeammin. Ongelmasta kirjoittaa myös Android Police.

Näet sovelluksen version menemällä puhelimesi asetuksiin ja etsimällä sieltä listan asennetuista sovelluksista. Tarkka polku vaihtelee puhelimen mallin ja Androidin version mukaan. Näpäytä listassa Google Play Palveluja, niin saat näkyviin sen version.

Älä kuitenkaan huolestu pelkästään, jos sinulla on versio 18.3.82. Ongelma ei nimittäin näytä koskettavan kaikkia sen käyttäjiä. IS Digitoday tarkisti tilanteen yhdestä puhelimesta, jossa ajettiin Play Palvelujen versiota 18.3.82, eikä se ollut aiheuttanut lainkaan ylimääräistä akun kulumista.
Akun kulutuksesta saa lisätietoja toisessa valikossa, jonka tarkkaa polkua eri Android-puhelimissa on jälleen mahdotonta kuvailla. Asetusten alta pitäisi kuitenkin löytyä kohta nimeltä Akku tai jotain vastaavaa. Siinä näkyvät muun muassa ne sovellukset, jotka akkua eniten rasittavat.

Jos kärsit ongelmasta, voit päivittää Play Palvelut vanhempaan versioon, minkä asentaminen on hieman konstikasta peruskäyttäjälle. Lisäksi vanhempia ohjelmistoversioita ei yleisesti ottaen voi suositella, koska ne saattavat sisältää jo korjattuja haavoittuvuuksia tai olla ajan tasalla olevaa versiota epävakaampia.

Toinen ehdotettu ratkaisu on asentaa Play Palvelujen kokeellinen betaversio. Se edellyttää Googlen testiohjelmaan liittymistä tai version lataamista käsipelillä. Tässäkin tapauksessa käyttäjä saattaa altistua ongelmille, sillä ohjelmien testiversiot voivat olla epävakaita ja kärsiä muista virheistä.
Tavalliselle käyttäjälle paras keino selviytyä lienee puhelimen pitäminen kiinni latauspiuhassa niin paljon kuin mahdollista, kunnes Google korjaa ongelman Play Palvelujen päivityksessä. ZDNetin mukaan sitä tuskin tarvitsee odottaa kovin montaa päivää. On tosin epäselvää, mihin tämä oletus perustuu, sillä Google ei näytä toistaiseksi edes tunnustaneen ongelmaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt