Android- ja iPhone-puhelimiin tulossa uusi hyödyllinen ominaisuus – Google aloitti testipäivitykset - Mobiili - Ilta-Sanomat

Android- ja iPhone-puhelimiin tulossa uusi hyödyllinen ominaisuus – Google aloitti testipäivitykset

Julkaistu: 12.8.2019 11:16

Googlen karttasovellus pystyy jatkossa opastamaan perille entistä selkeämmin puhelimen kameran avulla.

Googlen Maps-karttasovellus pystyy pian opastamaan käyttäjää myös puhelimen kameran avulla, yhtiö kertoo blogissaan.

Googlen karttasovellus voi nykyään muun muassa näyttää kävelyreitin haluttuun kohteeseen. Jatkossa karttasovellus voi näyttää reitin myös suuntanuolilla käyttäjän kameran kuvassa. Kun puhelimen käyttäjä siis suuntaa puhelimen kameraa ympärilleen, näkyy näytöllä kuvaan upotettuna oikeaan suuntaan osoittava nuoli.

Kyse on niin sanotusta avustetun todellisuuden (AR- eli Assisted Reality) ratkaisusta, joka yhdistää virtuaalielementtejä näkymään todellisesta maailmasta.

Toiminto on tarkoitettu vain kävelijöille. Kun toiminto on käytössä, karttasovellus jakautuu näytöllä kahteen osaan siten, että näytön alaosassa on perinteinen karttanäkymä ja yläosassa kameran kuva.

Perinteinen karttanäkymä saattaa yleensä olla riittävän selkeä, mutta toiminnosta voi olla selkeää hyötyä, jos esimerkiksi oma suunta kartan suhteen ei ole aluksi tarkkaan selvillä, tai jos risteyksessä on valittavana useita vierekkäisiä samaan suuntaan lähteviä katuja.

Google on viime aikoina lisännyt karttoihinsa muitakin matkailijaa hyödyttäviä ominaisuuksia. Kartoista löytyy muun muassa kaupunkipyörien telineet sekä reaaliaikaisesti tieto niissä vapaana olevien pyörien määrästä Helsingissä sekä 23 muussa kaupungissa ympäri maailman.

Google on testannut ratkaisua jo aiemmin omissa Pixel-puhelimissaan. Yhtiön nyt testiä laajennetaan sekä Android- että iPhone-puhelimiin. Ensimmäisenä ominaisuutta pääsee käyttämään rajattu beta-testausryhmä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?