Apple kutsuu hakkeroimaan iPhonen: Onnistujaa odottaa ennätyssuuri palkkio

Julkaistu:

Apple
Apple kutsuu kaikki hakkeroimaan tuotteitaan ja korottaa roimasti haavoittuvuuksista maksettavaa enimmäispalkkiota.
Apple tekee radikaalin muutoksen ja käynnistää oman laajan palkkio-ohjelmansa, jossa hakkereille maksetaan heidän löytämistään ja vastuullisesti raportoimistaan haavoittuvuuksista.

Apple paljasti ohjelmansa torstaina Las Vegasin Black Hat -hakkeritapaamisessa, kertoo uutistoimisto Reuters. Lukuisat yhtiöt ennen Applea ovat jo perustaneet kattavia palkkio-ohjelmia, mutta Apple oli tähän asti maksanut palkkioita vain tietyille yhtiön kutsumille tutkijoille.

Nyt ohjelma avataan kaikille, se kattaa iPhone-puhelimien lisäksi esimerkiksi Mac-ohjelmistot, ja maksimipalkkiota korotetaan 200 000 dollarista 1 miljoonaan dollariin. Reutersin mukaan summa on suurin yrityksen tietoturva-aukosta lupaama palkkio.

Jotta hakkeri voisi kuitata miljoona dollaria, hänen pitää todistaa Applelle haavoittuvuus, jolla pääsee etäältä käsiksi iPhonen ytimeen, eli niin sanottuun kerneliin. Tämän pitää myös onnistua ilman käyttäjän vuorovaikutusta.

Korotettu palkkio on keino houkutella hakkereita kertomaan haavoittuvuuksista Applelle sen sijaan, että he myisivät löydöksensä rikollisille tai valtiollisille toimijoille. Esimerkiksi israelilainen ja hallitusten kanssa työskentelevä NSO Group on ollut otsikoissa muun muassa iPhonen murtamisesta.
Uusittu palkkio-ohjelma on siitäkin merkittävä, että Apple yhtiönä on vuosikaudet näyttäytynyt turvallisena, ja monien käyttäjien keskuudessa on vallinnut myytti, että he olisivat jotenkin suojassa Windows- tai Android-käyttäjien kohtaamilta uhkilta. Nyt Apple tavallaan tunnustaa, että näin ei välttämättä ole.

Apple antaa hakkerien käyttöön myös muokatun iPhonen, josta on kytketty joitakin tietoturvatoimintoja pois päältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt