Samsung esitteli uuden huippupuhelimen – suositun ominaisuuden katoaminen tyrmättiin heti

rac

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsung Galaxy Note 10 -puhelimet ovat yhtiön ensimmäiset ilman omaa kuulokeliitäntää.
Samsung julkaisi eilen keskiviikkona kaksi uutta Galaxy Note 10 -puhelinta. Galaxy Note -puhelimet kuuluvat S-sarjan ohella Samsungin lippulaivamalleihin. Note on suunnattu erityisesti tehokäyttäjille, jotka haluavat puhelimeensa kaikki uusimmat ominaisuudet. Note-puhelimien mukana tulee muun muassa ohjauskynä, jolla voi muun muassa ohjailla puhelimen toimintoja.

Yksi ominaisuus uutuuksista kuitenkin puuttuu. Samsung Galaxy Note 10 -puhelimet ovat yhtiön ensimmäiset mallit, joissa ei ole erillistä kuulokeliitäntää. Myyntipakkauksessa ei ilmeisesti tule mukana edes adapterijohtoa, jolla 3,5 mm liitäntää käyttävät kuulokkeet voisi yhdistää puhelimen usb-c -porttiin.

Puhelimen mukana tulee usb-c -liitäntään kytkettävät tarvikekuulokkeet, mutta tarkoituksena on selvästi ohjata käyttäjiä bluetooth-kuulokkeiden käyttöön.

Vielä vuonna 2016 Samsung pilaili Applelle, kun yhtiö julkaisi ensimmäisen iPhone-mallinsa ilman kuulokeliitäntää. Nyt vaikuttaa siltä, että myös Samsung aikoo muuttaa linjaansa.

”Täytyy olla idiootti hankkiakseen”

Samsungin mukaan kuulokeliitännän poistamisella on saatu lisää tilaa akulle, kertoo The Verge -verkkolehti. Uudessa Note 10+ -mallissa akun koko on 4300 mAh eli enemmän kuin viime vuoden Note 9 -puhelimen 4000 mAh. Sen sijaan Note 10 -puhelimessa on viime vuoden mallia pienempi 3500 mAh:n akku.

Note 10 -malli eroaa edeltäjästään myös siinä, ettei siinä ole muistikorttipaikkaa. Myös sen 6,3 tuuman 1080×2280 -resoluution näyttö on pienempi kuin Note 9 -mallin, jossa on 6,4 tuuman näyttö tarkemmalla 1440×2960 -resoluutiolla.

Note 10+ -puhelimen ominaisuudet ovat viime vuoden mallia paremmat. Sen 6,8-tuumaisen näytön tarkkuus on 3040×1440.

Parempaa puhelinta haluavien kannattaa myös valmistautua maksamaan entistä enemmän. Note 10+ -mallin hinta lähtee 1149 eurosta muistin määrästä riippuen, kun taas Note 10 -mallin suositushinta on 999 euroa. Vertailun vuoksi halvimman Note 9 -mallin suositushinta oli viime syksynä 1029 euroa.

Ratkaisu herätti heti keskustelua esimerkiksi Reddit-verkkosivustolla.

– Tämä saa Note 9:n näyttämään paremmalta hankinnalta kuin se oli eilen, todetaan eräässä kommentissa.

– Jep. Laite toimii ja siinä on kaikki mitä tarvitset. Lisäksi ne saa nykyään halvalla. Täytyy olla idiootti hankkiakseen Note 10+:n, vastaa toinen.

– Perus-Note 10 on olemassa vain keinona oikeuttaa 1100 dollarin hinta Note 10+ -mallista.

Samsung Galaxy Note 10 -puhelimissa on muutama selvä parannuskin viime vuoden malliin verrattuna. Molemmat puhelimet ovat keveämpiä ja ohuempia kuin Note 9. Molemmissa on 10 megapikselin etukamera, ja takana on nyt kolme kameraa, sillä taakse on tullut uusi laajakulmalinssi. Myös hämäräkuvausominaisuuksia on parannettu. Prosessorina ainakin Euroopan markkinoilla on Exynos 9825, ja muun muassa Yhdysvalloissa Snapdragon 855.

Sisäistä muistitilaa uutuusmalleissa on vähintään 256 gigatavua, kun viime vuoden mallin pienin muistikoko oli 128 gigatavua.

S-Pen -ohjauskynässä on nyt liiketunnistin, joten joidenkin puhelimen toimintojen ohjaus tai pelien pelaaminen onnistuu kynää ilmassa liikuttamalla.

Mielenkiintoinen uusi ominaisuus on esimerkiksi Audio Zoom -toiminto, jossa Samsungin mukaan puhelimen kolme mikrofonia kohdistavat äänitystä kuvan zoomauksen mukana.

(Korjaus ja täydennys 9.8. klo 8.45: Puhelimen prosessori Euroopassa sekä tiedot Note 10+ -puhelimen näytöstä.)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt