WhatsAppiin tulossa iso muutos – syynä iPhonen käyttäjiä suojaava parannus

Julkaistu:

WhatsApp
Apple tekee iPhonen käyttöjärjestelmään muutoksen, joka uhkaa tuntua etenkin Facebookin nahoissa. Asiasta kertoi The Information.
Applen iOS-alustan seuraava versio 13 on tuomassa tietosuojan parantamiseen tarkoitetun muutoksen, kertoo The Information -verkkolehti (maksumuurin takana). Lehteä lainaavat esimerkiksi uutistoimisto Reuters ja Ars Technica.

Muutos tarkoittaa, että sovellukset eivät saa enää ajaa taustalla niin sanottua voip-teknologiaa (voice over ip protocol). Se on menetelmä äänipuhelujen tekemiseksi internetissä ja iOS13:n myötä sitä ei saa pitää päällä, jos sitä ei sillä hetkellä käytetä.

IOS 13 on ilmestymässä syksyllä, ja rajoitus tulee voimaan ensi huhtikuussa. Se koskettaa kaikkia voip-teknologiaa käyttäviä sovelluksia, mutta suurin vaikutus on arviolta Facebookin WhatsApp- ja Messenger-sovelluksissa. Oletus on, että Facebookin pitää suunnitella sovelluksensa uudelleen.
Tausta-ajo on tapa käynnistää puhelut nopeammin, mutta se mahdollistaa myös käyttäjätietojen keräämisen. Monien tietosuojaongelmien takia tervassa ja höyhenissä pyöritetty Facebook sanoo, ettei toiminnon tarkoitus ole tietojen kerääminen.

WhatsApp-käyttää nettipuhelutoimintoa myös sovelluksen kuuluisan päästä päähän -salauksen toteuttamiseen. Facebookin voi olla tarpeen keksiä keino noudattaa Applen ehtoja rikkomatta WhatsAppin keskeistä valttikorttia.

On myös epäselvää, muuttaisiko Facebook sovelluksiaan vain iOS-alustalla, vai olisiko sille jatkokehityksen kannalta yksinkertaisempaa tehdä sama muutos myös Androidissa.

Ei ole tiedossa, onko Facebookin enää mahdollista vaikuttaa Applen aikomuksiin. Yhtiöt ovat ajautuneet riitoihin aiemmin esimerkiksi Facebookin eräästä sovelluksesta, jolla kerättiin tietoa jopa alaikäisistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt