Suuroperaattori ei ota Samsungin kohuttua puhelinta myyntiin: Näin vastaavat Suomen operaattorit

Julkaistu:

Galaxy Fold
T-Mobile ei enää ota Samsungin Galaxy Foldia myyntiin. IS Digitoday kysyi suomalaisilta operaattoreilta epäonnisen puhelimen kohtalosta.
Samsung kertoi tuovansa suunnitteluvirheiden takia kuukausia myöhästyneen Galaxy Fold -älypuhelimensa myyntiin syyskuussa.
Taittuvalla näytöllä ja erittäin kirpeällä hinnalla varustettu puhelin käytännössä hajosi alta aikayksikön ensimmäisten testaajien käsissä, minkä takia Samsungin oli pakko tehdä siihen parannuksia. On kuitenkin epäselvää, miten hanakasti operaattorit enää haluavat huonomaineista luuria hyllyilleen.

The Verge kertoi yhdysvaltalaisen teleoperaattorin T-Mobilen sanoneen ei Galaxy Foldille, vaikka operaattori aikoi alun perin myydä sitä. T-Mobile ei suoraan sanonut päätöksensä johtuvan Foldin ongelmista, mutta se lienee todennäköisin syy.

IS Digitoday kysyi suomalaisilta operaattoreilta, ovatko myös ne tulleet toisiin ajatuksiin.

– Meillä on sellaiset suunnitelmat, että se tulee Elisalle myyntiin. Aika näyttää, millainen asiakkaiden kiinnostus laitetta kohtaan tulee olemaan. Mutta uskon, että aika moni haluaa sen nähdä ja tulla kokeilemaan sitä, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

Samsung on muun muassa tehnyt Foldin näytön suojakalvosta sellaisen, ettei sitä enää vahingossa irrotettaisi. Myös saranoita on parannettu ja rakoja pienennetty, jotta näytön sisälle ei pääsisi vieraita aineita. Valkama uskoo Samsungin puuttuneen oikeisiin asioihin, eikä odota laitteiden hajoavan asiakkaiden käsiin.

– Totta kai täytyy katsoa, millä tavalla laitteet toimivat asiakkailla ja millaista palautetta sieltä tulee. Normaalien virhevastuukäytäntöjen mukaan toimitaan, Valkama sanoo.

Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen ei ole hänkään hylkäämässä Foldia.

– Sen perusteella, mitä olemme Samsungin kanssa keskustelleet, niin totta kai saamme sen myös meille myyntiin. Toki kun tehdään jotakin täysin uutta form factoria, niin halutaan varmistaa, että laatu on kohdallaan, Vuorinen asettelee.

Myös DNA:sta vahvistettiin, että Fold otetaan heilläkin yhä myyntiin. Puhelinta verkossa edelleen mainostava kodinkoneketju Gigantti ei lyhyellä varoitusajalla vastannut Ilta-Sanomien tiedusteluun.

Suomen on määrä kuulua ensimmäisiin maihin, joissa Fold tulee myyntiin. Ainakin Elisa odottaa saavansa puhelimen tarjolle jo syyskuussa, joskin täyttä varmuutta siitä ei vielä ole.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt