Vihdoin virallista: Samsungin epäonninen puhelin tulee sittenkin

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsung sanoo tuovansa Galaxy Fold -puhelimensa myyntiin syyskuussa.
Sen piti tulla myyntiin huhtikuussa. Sen piti näyttää maailmalle, miten älypuhelimeen voidaan rakentaa joustava näyttö, jota voi taittaa kiinni ja avata mielin määrin. Kyseessä oli Galaxy Fold, jota jossain vaiheessa epäiltiin jo kokonaan menetetyksi tapaukseksi.
Samsung ei saanut Foldia myyntiin, koska sen näytössä oli vakavia laatuongelmia. Puhelimet käytännössä rikkoutuivat alta aikayksikön, kun näyttöön pääsi vieraita aineita tai käyttäjät irrottivat pysyväksi tarkoitetun suojakalvon. Puhelin vedettiin takaisin suunnittelupöydälle kuukausiksi.

Tulosta näyttää syntyneen. Samsung ilmoitti keskiviikkona virallisesti, että Fold tuodaan myyntiin syyskuussa valituilla markkinoilla. Sen tarkemmin aikataulua ei kerrottu. Alun perin puhelin oli tulossa myös Suomen-markkinoille.

– Samsung otti aikansa arvioidakseen tuotteen suunnittelun kokonaisuudessaan, tehdäkseen tarvittavat parannukset ja suorittaakseen ankarat testit tehtyjen muutosten varmistamiseksi, lausunnossa sanotaan.

Yhtiön mukaan puhelimen suojakalvoa on jatkettu reunoja edemmäs, jotta kukaan ei luulisi sitä irrotettavaksi. Puhelinta on myös suojattu paremmin vieraiden aineiden pitämiseksi näytön ulkopuolella. Saranan ja puhelimen rungon välissä olevaa rakoa on pienennetty, ja saranan ylä- ja alaosaa on vahvistettu uusilla suojakansilla.

Samsungin mukaan viimeiset tuotetestit ovat vielä meneillään. Lausunnossa ei mainittu, onko puhelimen hinta edelleen suolaiset 2100 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt