IPhone 11 -mallit vuosivat julki - 5g lykkäytyy - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tulevista iPhone-puhelimista vuoti tietoja – suurin uudistus vasta ensi vuonna

24.7.2019 16:00

Apple aikoo tapansa mukaisesti julkaista alkusyksystä uusia iPhone-malleja. 9to5Mac-verkkosivusto kertoo saaneensa tietoja puhelimien ominaisuuksista.

Tulevat iPhone-mallit korvaavat viime vuonna julkistetut iPhone XS- , iPhone XS Max- sekä halvemman iPhone XR -puhelimen. Puhelimien prosessorina on Applen kehittämä A13. IPhone-mallien on arveltu ottavan käyttöön lähes kaikissa muissa puhelimissa yleisen usb-c -portin muun muassa ekologisista syistä. 9to5Macin mukaan tätä on kuitenkin turha tänä syksynä odottaa, ja myös tämän syksyn malleissa on tuttu lightning-liitäntä.

Myöskään näyttöihin ei ole odotettavissa uudistusta, eli tulevissa malleissa käytetään samankokoisia ja samaa resoluutiota käyttäviä näyttöjä kuin viime vuoden malleissakin. Sen sijaan jotain uutta on luvassa Taptic engine -nimellä tunnettuun puhelimen sisällä olevaan väristimeen, mutta lehti ei ole saanut selville tarkempia tietoja uusista ominaisuuksista.

Viime syksyisten IPhone XS -mallien kameratekniikka jää historiaan, ja tämänvuotisissa korvaavissa malleissa on takana kolme kameraa, jotka on aseteltu neliömäiseen kohoumaan. Uudessa kamerassa on laajakuvalinssi, joka ottaa kuvaan mukaan aluetta varsinaisen rajauksen ulkopuolelta. 9to5Macin mukaan laajakuvalinssin ottamaa kuvaa voi käyttää hyväkseen kuvan jälkikäsittelyssä, jos haluaakin rajata kuvan uudestaan hieman laajemmaksi.

Myös etukamerasta on luvassa parannettu versio, ja se tukee hidastettua videokuvaamista.

Apple ei kuitenkaan aio julkistaa tänä vuonna 5g-puhelinta, vaan se lykkääntyy mahdollisesti ensi vuoden syksyyn. Voi siis olla, ettei nykyistä iPhone-malliaan kannata välttämättä vaihtaa vielä uuteen, ellei ole aivan pakko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?