Vuodettu kuva esittää väitettyä Nokia-peruspuhelinta Android-käyttöjärjestelmällä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokia-huhu: Näkyykö vuodetussa kuvassa täysin uudenlainen Android-puhelin?

Nokia saattaa olla kehittämässä uutta Android-puhelinta, joka ei kuitenkaan ole älypuhelin. Asiasta kirjoittaa 9to5Google.

HMD Global -yhtiö esitteli uusia Nokia-puhelimia helmikuun lopulla Barcelonan MWC-tapahtumassa. Huhujen mukaan yhtiö olisi nyt kehittämässä entistä halvempaa Android-puhelinta.

23.7.2019 11:30

Nokia-puhelimia kehittävä suomalainen HMD Global on saanut toistaiseksi nihkeästi jalansijaa älypuhelinmarkkinoilla, mutta peruspuhelimissa yhtiön asema on vahva. Tunnettu uutispalvelu 9to5Google kertoo mahdollisesta uudesta Nokia-peruspuhelimesta, joka ajaa aiemmin vain älypuhelimissa nähtyä Androidia.

Nimetön vinkinantaja lähetti 9to5Googlelle valokuvan kehitteillä olevasta puhelimesta, jonka logot on peitetty ilmeisesti kumisuojuksella. Lähteen mukaan kyseessä on Nokia-puhelin ja se muistuttaa ulkoisesti paljon jo myynnissä olevaa toista Nokia-mallia 220:aa.

Kuva vaikuttaa esittävän Androidin kotinäytön uutta asettelua, jossa mikrofonin kuvake on näkyvästi esillä ja alareunassa on kuvakkeet muun muassa Chromelle, kameralle ja Youtubelle. Yksi kuvakkeista jäi mysteeriksi.

Nokia-puhelimeksi epäillystä Android-laitteesta on julkaistu muutama kuva 9to5Google-verkkolehden sivuilla.

Tätä puhelinta ei siis käytetä näyttöä koskettamalla, vaan siinä on perinteinen näppäimistö. Aivan alimpana näytöllä ovat valinnat Alerts, Select ja Settings, joita ilmeisesti käytetään näppäimiä painamalla.

Kuvaan ja puhelimeen ylipäänsä tulee suhtautua varauksella. Tietojen aitoutta ei ole vahvistettu ja vaikka kyseessä olisikin oikea puhelin, ei se välttämättä tule koskaan myyntiin. On myös epäilty, että kyseessä ei ole Android-puhelin ensinkään.

Android Policen mukaan on todennäköisempää, että kehitteillä oleva puhelin käyttääkin jo olemassa olevaa KaiOS-nimistä käyttöjärjestelmää. Sen takana on Kai Technologies, johon Google on panostanut vahvasti.

HMD:n puhelimista Nokia 8110 4G pohjautuu KaiOS-käyttöjärjestelmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?