Helsingissä ja pyörälle tarvetta? Nyt sellaisen löytää Google Mapsista

Julkaistu:

Digivinkit
Google Maps osaa esittää kännykässä kaupunkipyörien saatavuuden.
Google Maps täydentyy yhä uusilla toiminnoilla. Aiemmin kerroimme muun muassa, miten karttapalvelua voi käyttää bussien tai junien aikataulujen selvittämiseen.
Samassa hengessä palvelun Android- ja iOS-versioon on juuri lisätty uusi toiminto, joka esittää maksullisten kaupunkipyörien saatavuuden 24 kaupungissa ympäri maailman. Yksi niistä on Helsinki.

Karttaa katsellessa voi nähdä polkupyörän symbolin pyöräparkkien kohdalla. Symbolia näpäyttämällä näkee pyörien sen hetkisen määrän tyyliin 5/16 tai 0/14. Samalla siitä voi päätellä, kannattaako juuri käytössä olevaa pyörää viedä kyseiseen parkkiin, jos siellä ei ole tilaa.


Polkupyöräsymbolia on kuitenkin vaikea nähdä ja se ilmestyy vasta karttaa melko lähelle zoomatessa. Siksi onkin helpompaa yksinkertaisesti kirjoittaa ruudun yläosan hakukenttään kaupunkipyörät, ja tuloksena saa listan Helsingin pyöräparkeista ja niiden tilanteesta. Kartalla on parkkien kohdalla iso punainen pallo.


Myös etäisyys pyöräparkkiin kerrotaan, ja vieressä on sininen nappi, jota painamalla saa reittiohjeet perille. Jostain syystä tässä listauksessa ei kuitenkaan aina näkynyt kaikkia Helsingin pyöräparkkeja.

Ainakin yksi paikka Munkkivuoressa puuttui välillä listasta. Sille oli kuitenkin se pieni symboli kartalla, vaikka pallo puuttuikin.

Pyörien määrä vaikuttaa päivittyvän vikkelästi Mapsiin. Määrä vaihteli eri parkeissa, kun Mapsin listausta päivitti muutaman minuutin välein. Lisäksi yksi IS Digitodayn toimittajista on havainnut infon luotettavaksi myös kentällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt