Jenkkijulkaisu noteerasi: Uudessa Nokia-puhelimessa on lähes unohtunut erikoisuus kännykkähistorian hämäristä

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Takakannen voi peräti irrottaa, ja akun pystyy vaihtamaan. Miksi tämä tuntuu niin erikoiselta?
Männävuosina piiputtavaan puhelimeen tepsi usein yksinkertainen temppu: uusi akku. Sittemmin Applen iPhone ja monet muut puhelimet ovat vakiinnuttaneet käytäntöä, jossa puhelimen takakantta ei käy itse sorkkiminen akun irrottamisesta puhumattakaan.

Siksi HMD Globalin uusi Android-puhelin Nokia 2.2 on piristävä poikkeus. Paitsi halpa, siinä on myös vaihdettava akku, yhdysvaltalainen Ars Technica -verkkosivusto kertoo.
IS Digitoday varmisti Telialta, että myös puhelimen Suomessa myytävässä versiossa todella on vaihdettava akku. Joskus puhelinten tekniset ominaisuudet vaihtelevat maittain, joskin olisi vaikea keksiä syytä, miksi akun kanssa meneteltäisiin eri tavalla eri markkinoilla.

Vaihdettavat akut ovat verrattain harvinaisia nykyisissä älypuhelimissa, mutta ne elävät vielä joissakin malleissa. Esimerkiksi Nokian täysin lähtötason mallissa Nokia 1:ssä sellainen on, mutta kalliimmissa Nokioissa akku on ollut kiinteästi puhelimissa.

Nokia 2.2 on myös pitkälti lähtötason älypuhelin, jossa on 5,71 tuuman näyttö ja Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä. Suomessa myytävä versio poikkeaa Telian ja DNA:n tarjoamien tietojen perusteella jenkkimallista siinä, että työmuistia on vain 2 gigatavua 3 gigatavun sijaan ja tallennustilaa heltiää Suomessa 16 gigatavua Yhdysvaltain 32 gigatavun sijasta.

Nokia 2.2 ei tue esimerkiksi sormenjälkitunnistusta, eikä siinä ole uudempaa usb-c-tyypin porttia. Vaihdettavan 3000 mAh:n akun lisäksi luurissa on kuitenkin toinenkin ominaisuus suoraan historiasta, nimittäin 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Noin 120 euron puhelin tarjoaa HMD:lle tuttuun tapaan kahden vuoden Android-päivitykset ja kolmen vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt