Niksi, jonka harva tietää: Näin soitat musiikkia Youtubesta, vaikka puhelin on lukittu

Julkaistu:

Youtube
Yleensä toisto Youtubesta katkeaa, kun sovellus vaihtuu tai puhelin lukitaan. Voit kiertää tämän Telegram-sovelluksella.
Vaikka Spotifyn ja Deezerin kaltaiset musiikin suoratoistopalvelut ovat lyöneet itsensä läpi, suuri osa musiikista kuunnellaan edelleen perinteisellä videopohjaisella Youtubella.

Syitä tähän voi olla useampia. Monia viehättää palvelun hienous, toisia taas sen musiikin suoratoistopalveluja laajempi tarjonta (joka tosin koostuu muiden kuin artistien itsensä tekemistä musiikkilatauksista).

Tämän Youtubessa videomuodossa olevan musiikin kuunteleminen on helppoa tietokoneella, mutta vaikeampaa kännykällä. Musiikki katkeaa heti, jos sovellusta vaihdetaan tai puhelin lukitaan.

Youtube myy maksullista tilausta, jolla musiikin toistoa voi jatkaa muutenkin kuin pitämällä video pyörimässä. Temppu on tehtävissä ilmaiseksikin Android-puhelimella, tosin hieman vaivaa näkemällä.

Tämä tapahtuu lataamalla Google Playsta Telegram-pikaviestin ja hyödyntämällä sen ominaisuutta piirtää muiden sovellusten päälle. Vinkin antoi alun perin The Next Web, ja IS Digitoday testasi sen toimivaksi.

Kun olet ladannut ja asentanut Telegramin, liitä haluamasi Youtube-video Telegram-keskusteluun. Videon osoitteen saat klikkaamalla puhelimen Youtube-sovelluksessa jaa-nappia ja valitsemalla kopioi linkki tai voit käyttää suoraa jakotoimintoa Telegramiin. Jos et halua spämmätä muita, voit lähettää viestin itsellesi tai Telegramin ilmoituskeskusteluun.


Kun olet liittänyt videon keskusteluun ja laittanut sen toistumaan, ruudun alareunaan aukeaa palkki. Valitse vasemmanpuoleinen (kuvassa punaisella merkitty) kuvake, joka avaa toiston omaan ikkunaansa.


Seuraavaksi saat ilmoituksen siitä, että asetuksia on muutettava. Telegram haluaa luvan piirtää muiden sovellusten päälle.


Myönnä sovellukselle lupa.

Kun nyt palaat sovellukseen ja avaat sen toistumaan omaan ikkunaansa aiemmassa kuvassa punaisella merkittyä nappia painamalla, voit vaihtaa sovelluksesta toiseen musiikin katkeamatta. Pieni videoikkuna pyörii muiden sovellusten päällä.

Voit myös lukita puhelimen, ja musiikki jatkuu. Riippuen puhelimesi virransäästöasetuksista toisto saattaa alkaa kärsiä jossain vaiheessa.

Jos haluat myöhemmin poistaa Telegramilta oikeuden piirtää muiden sovelluksien päälle, mene puhelimen asetuksiin, valitse sovellukset > Telegram > sovelluksen tiedot > lisäasetukset tai luvat (puhelimesta riippuen) > näytä päällimmäisenä -valinta pois.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt