Spotify Lite toimii paremmin vanhoissa puhelimissa, ei vielä Suomeen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Spotifylta iloinen yllätys vanhojen puhelimien omistajille

Spotify Lite on jo tarjolla joidenkin maiden Google Play -latauskapoissa. Suomessa se ei ole vielä tarjolla. Kuvakaappaus Google Playsta.

Julkaistu: 9.7.2019 16:00

Spotifysta ilmestyi kevyempi versio, joka toimii paremmin vanhoissa ja hitaammissa puhelimissa. Kevytversion Suomeen tulosta ei ole vielä tietoa.

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify on levinnyt miljooniin puhelimiin Androidissa ja iOS:ssä. Nyt Android-puhelimille ilmestyi uusi versio, joka on nimeltään Spotify Lite.

Tukisivun mukaan Spotify Lite on kevyt versio varsinaisesta Spotify-sovelluksesta. Lite tuntuu pitkälti samanlaiselta, mutta on tarkoitettu vanhempiin puhelimiin ja Androidin vanhempiin versioihin. Sovellus kuluttaa täyttä sovellusta vähemmän tallennustilaa, dataa ja akkua.

Lite vie puhelimesta noin 10 megatavua tilaa, mutta sen edellyttämä Android-versio on epäselvä. Tiedotteessa sen sanotaan olevan 4.3, mutta sovelluksen Google Play -sivun mukaan jo Android 4.1 on tuettu.

Litessä on mahdollista muun muassa etsiä ja soittaa suosikkiartisteja ja -kappaleita, tallentaa ja jakaa niitä ja etsiä uutta musiikkia. Lisäksi käyttäjä voi tarkkailla tallennustilan ja datan käyttöä ja asettaa datakaton. Tallennustilaa voi myös vapauttaa helpommin kuin normi-Spotifyssa. Lite korvaa käyttäjän kirjaston hänen suosikeillaan, jonka alta löytyvät tallennetut kappaleet ja soittolistat.

Spotify Lite on suunniteltu täydentämään pää-Spotifya antaen käyttäjälle vallan valita niistä itselleen sopivampi vaihtoehto. Vastaavia kevytversioita on aiemmin nähty esimerkiksi Facebook-sovelluksesta, Facebook Messengeristä ja Google Mapsista.

Lue lisää:

Spotify Lite on toistaiseksi saatavilla vain 36 maassa, jotka ovat kaikki Aasiassa, Etelä-Amerikassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Lisää maita on luvassa tulevaisuudessa, mutta yksityiskohtia ei kerrottu. IS Digitoday on kysynyt Spotifylta aikeista tuoda Lite Suomeen.

Litestä saattaa ilmestyä iOS-versio myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?