Samsungilta hämmästyttävä patentti – tällaisiako puhelimet tulevaisuudessa ovat?

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsungilla on epäonnista Galaxy Foldiakin kunnianhimoisempia suunnitelmia älypuhelinten näytöille, LetsGoDigital kertoo.
Samsung halusi viedä älypuhelimet uuteen aikakauteen, jossa näyttö ei ole enää vain jäykkä ja paikoillaan pysyvä puhelimen osa. Seurauksena oli taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Fold, joka kuiten palautui suunnittelupöylälle kohtalokkaiden virheiden vuoksi.
Nyt Samsung on patentoinut (pdf) Yhdysvalloissa näytön, joka vaikuttaa vielä erikoisemmalta ja myös vaikeammalta toteuttaa. Asiasta kertoo hollantilainen LetsGoDigital, joka loi patentin pohjalta vedoksia siitä, miltä patenttia käyttävä puhelin voisi näyttää. Artikkeli on hollanniksi, mutta sitä lainaa englanniksi ainakin BGR.

Samsungin näyttöyhtiö Samsung Displayn saamassa patentissa esitellään puhelin, jossa on kummaltakin sivulta pidemmäksi työntyvä näyttö. Lopputuloksena näyttö kasvaa melkein kolminkertaiseksi verrattuna puhelimen perustilaan. Näyttöä ulos ja sisään rullaava mekanismi on sisällytetty näytön reunoihin.

On epäselvää, vedetäänkö näyttöä käsin. Puhetta on myös rullauksen mahdollistavasta moottorista, joka olisi puhelimen ylä- tai alaosassa.

Patentti siis hahmottelee puhelimen, joka toimii myös tablettina. Tekniikkaan voi kuitenkin sisältyä ongelmia, jotka ovat tuttuja myös Foldista – nimittäin lian ja koneistoa rasittavien aineiden pääsy puhelimen sisään.
Koska kyseessä on vasta patentti, on epävarmaa, nähdäänkö tällaista näyttöä käyttävää puhelinta koskaan. Patenttia haettiin jo vuonna 2017, ja on täysin mahdollista, että Samsungin ongelmat Galaxy Foldin kanssa ovat saaneet yhtiön muuttamaan mieltään taipuvien näyttöjen suhteen.

Toisaalta Samsung on kertonut taittuvanäyttöisten puhelimien olleen kehitteillä jo vuosia. Yhtiö on myös antanut ymmärtää, ettei kyseessä ole ohimenevä muoti-ilmiö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt