Kolmannes amerikkalaisista luulee omistavansa 5g-puhelimen

Julkaistu:

5g
Uusinta uutta matkapuhelinverkoissa edustava 5g-tekniikka on ilmeisesti jo erittäin yleisesti käytössä Yhdysvalloissa – jos asiasta kysyy älypuhelinten käyttäjiltä.
5g on matkapuhelinverkkojen seuraava sukupolvi ja jopa tietoverkoiltaan edistyneissä maissa, kuten Suomessa, se on vasta alkutekijöissään. Myös 5g-puhelimet ovat vielä harvinaisia.

Lue lisää:
Tästä huolimatta erittäin moni amerikkalainen luulee omistavansa 5g-puhelimen. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen yritys Decluttr, joka ostaa ja kunnostaa vanhoja puhelimia. Sen kyselyyn osallistui 2000 yhdysvaltalaista ja älypuhelimen omistavaa aikuista.

Tulosten mukaan noin kolmannes asiakkaista ilmoittaa omistavansa 5g:hen pystyvän laitteen. Suurin osa niistä, jotka luulevat omistavansa 5g-puhelimen, sanoivat myös huomanneensa parannuksen mobiilipalvelussaan 5g-verkkoa käyttäessään.

Amerikkalaisille nauramisen sijaan päitä pitää kenties kääntää kohti teleoperaattoreita ja puhelinmyyjiä, jotka eivät välttämättä ole osanneet selittää asiakkailleen mitä he ovat ostamassa.

Tästä saattaa kertoa myös tutkimuksen toinen tulos, jonka mukaan vain puolet vastaajista osasi poimia oman älypuhelinmallinsa heidän katsoessaan kuvia saman valmistajan eri malleista. Kaikista parhaiten tunnistettiin Samsung Galaxy S9+, jonka omistajat tiesivät luurinsa 71 prosentin tarkkuudella. Huonoimmin tunnistettiin Applen iPhone 7 ja iPhone XR, jotka tiedettiin vain 44-prosenttisesti.

Käyttäjillä näyttää olevan enemmänkin epätietoisuutta puhelintensa kyvykkyydestä. Vaikka moni kuvittelee surffaavansa 5g-verkoissa, samaan aikaan alle puolet Samsung Galaxy S7:n, S8:n ja S9:n omistajista tietää laitteensa tukevan langatonta latausta.