”Designed in Oulu” – onko tässä Nokian puhelin, jota ei koskaan julkaistu?

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Verkossa myytävä puhelin on väitetysti julkaisematon Nokian prototyyppi.
Nokia-nimellä myytävät puhelimet ajavat nykyään yleensä Androidia. Nyt myynnissä on kuitenkin puhelin, jossa pyörii jotain ihan muuta.

Ebay-verkkokaupan myynti-ilmoituksesta uutisoi muun muassa Nokiapoweruser. Puhelimen nimi on Kataya ja se saattaa olla peräisin noin vuoden 2012 tienoilta. Se siis edeltäisi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä Microsoftille vuonna 2013.

Romaniassa sijaitseva myyjä haluaa puhelimesta 1499 dollaria kuvaillen sitä äärimmäisen harvinaiseksi prototyypiksi. Laitetta ei hänen mukaansa koskaan myyty tai edes julkistettu.
Puhelimen aitoudesta ei ole varmuutta, mutta jos se on väärennös, niin se on erittäin taitava sellainen. Sen etupuolta komistaa kosketusnäyttö ja mahdollinen alareunan kotinäppäin. Takapuolella lukee Designed in Oulu.

Kun puhelimen käynnistää, se esittää myyjän mukaan Nokian logon ja tekstin Tampere Powered. Myyjän mukaan puhelin toimii, ja hänen onnistui kytkeä se wifi-verkkoon. Puhelimen pakkauksessa lukee "Built on Krakatau", joka voi olla viittaus puhelimessa ajettavaan käyttöjärjestelmään. Nokiapoweruser pohtii, oliko tämä kenties yksi Nokian varasuunnitelmista Symbian-alustan joutuessa ahtaalle Androidin puristuksessa.

Katayan lisäksi Ebayssa on myynnissä myös toinen väitetty Nokian prototyyppi, Nokia Ion Mini. Se saattoi kytkeytyä Nokian liittyä X-mallistoon, johon julkaistiin puhelin vuonna 2014. Kämmenelle mahtuva Mini ajaa myyjän mukaan Android 4.3:a ja saa voimansa Snapdragon 400 -suorittimesta.
Puhelinta myy sama henkilö, joka kaupittelee myös Katayaa. Ministä hän haluaa 1999 dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt