Samsung toisti kalliiksi käyneen virheensä – syy sama kuin viimeksi

rac

Julkaistu:

Samsung
Samsung hätäili Galaxy Foldin julkaisua kilpailusyistä. Sama johti miljardilaskuun Note 7:n kanssa vain 3 vuotta sitten.
Yllä olevalla videolla Samsung esittelee taittuvan huippupuhelimensa alkuvuodesta.

Samsung on saanut taittuvan Galaxy Fold -puhelimensa suunniteltua uudelleen, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Yhtiö joutui palauttamaan laitteen piirustuspöydälle, kun useampi laite hajosi testaajien käsiin keväällä.
Alun perin uudenlaisen puhelimen oli määrä tulla kauppoihin huhtikuussa. Nyt se vaikuttaisi saapuvan myyntiin jouluksi.

Bloombergin mukaan uudelleensuunnitteluprosessi kesti kaksi kuukautta, ja siinä korjattiin näytön vikoja. Vikojen syynä oli näytön suojakalvo, jonka irrottaminen tärveli laitteen. Nyt kalvo on kookkaampi, eikä sitä voi irrottaa.

Yhtiön on määrä aloittaa puhelimen sarjatuotanto lähiaikoina Vietnamissa sijaitsevassa tehtaassaan. On kuitenkin epätodennäköistä, että laitteesta kerrotaan lisätietoja vielä elokuun alussa New Yorkissa järjestettävässä Unpacked-tilaisuudessa. Samsungin uskotaan julkaisevan siellä Galaxy Note 10 -lippulaivapuhelimen.

Samsungin toimitusjohtaja DJ Koh kutsui tällä viikolla yhtiön epäonnistumista Galaxy Foldin kanssa ”häpeälliseksi”, kertoo The Independent. Syynä fiaskoon oli kova kilpailutilanne etenkin Huawein Mate X:n kanssa, ja Samsung hätäili laitteen viimeistelyssä.

Samsungin päätöstä julkaista laite viimeistelemättömänä voi pitää hämmästyttävänä, sillä yhtiö toisti sille hyvin kalliiksi käyneen virheen. Samsung toi Galaxy Note 7:n markkinoille liian aikaisin Applen kanssa käydyn tiukan kilpailun johdosta vuonna 2016.
Lopputuloksena oli puhelimia, jotka syttyivät tuleen itsestään. Puhelimia oli myyty asiakkaille jo suuri määrä, ja asian korjaaminen tuli Samsungille hyvin kalliiksi. Yhtiö yritti aluksi korvata vanhemmat tuotantokappaleet uusilla, mutta joutui ongelmien jatkuessa luopumaan koko puhelinmallista.

Myöhemmin yhtiö ”tappoi” ohjelmistopäivityksillä laitteet, joita ei ollut palautettu valmistajalle.

Note 7 -episodi johti välittömästi yhtiön arvon 17 miljardin euron pudotukseen. Lisäksi sotkun jälkihoito takaisinkutsuineen ja jo valmistettujen puhelimien hävittämisineen maksoi yhtiölle miljardeja. Reutersin mukaan pahimmat alustavat arviot olivat 15 miljardin euron luokkaa, mutta yhtiö itse sanoi hintalapuksi muodostuvan 4,7 miljardia euroa, kertoi muun muassa The Verge.

Galaxy Foldin hintalappu ei nouse samaan mittaan kuin Note 7:n, sillä laitetta ei ollut ehditty toimittaa asiakkaille. Sen aiheuttama mainehaitta on kuitenkin ilmeinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt