WhatsAppiin tulossa näppärä – ja pelottava – uudistus

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp testaa tilaviestien jakamista muihin Facebookin palveluihin ja jopa niiden ulkopuolelle, The Verge kertoo.
WhatsApp-pikaviestimessä käsin voi lähitulevaisuudessa jakaa oman tilansa (status) myös muihin palveluihin. The Vergen mukaan käynnissä on testi, jossa tilansa voi jakaa esimerkiksi Facebookiin, Instagramiin, Gmailiin tai Google Kuviin.

Tilaviestit ovat eräänlaisia pikkutarinoita kuvineen ja teksteineen, jotka ovat näkyvissä 24 tuntia. Testi koskee vain niitä käyttäjiä, jotka ovat mukana WhatsAppin betaohjelmassa.

Uudistus kuulostaa näppärältä, mutta voi myös kuumentaa tunteita ja synnyttää huolia tietosuojasta. WhatsAppin menneisyyttä varjostavat suunnitelmat käyttäjätietojen jakamisesta Facebookin kanssa vastoin lupauksia.
WhatsApp vakuuttaa The Vergelle, että käyttäjän tilejä WhatsAppin, Facebookin tai Instagramin välillä ei linkitetä. Esimerkiksi Instagramiin jaettu tilaviesti näkyy Facebookille kahtena erillisenä tapahtumana, eikä tilaviestin jakamista automaattisesti aiota mahdollistaa. Jakamisen on WhatsAppin mielestä aina oltava käyttäjän valinta.

Facebookin suurena suunnitelmana on yhdistää WhatsApp, Instagram ja Messenger niin, että käyttäjät voivat lähettää viestejä ristiin rastiin palveluiden välillä. Suunnitelmat ovat huolestuttaneet viranomaisia juuri tietosuojan vuoksi.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt