Google-hakuun näppärä uudistus puhelimissa

Julkaistu:

Google
Google testaa hakusovelluksessaan uutta toimintoa, jolla hakutuloksensa voi jakaa toisen kanssa. Asiasta kertoi Android Police.
Google-haku muuttuu entistäkin helpommaksi, jos sinulla on ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään sen puolestasi. Oman hakutuloksensa voi kohta jakaa kaverille, jonka tehtäväksi jää vain linkin klikkaaminen.

Toiminnon huomasi Android Police Googlen puhelinsovelluksen testiversiosta. Se esittää hakurivillä hakutuloksia katsellessa uuden jakonapin entuudestaan tutun mikrofonipainikkeen vieressä. Jakonapin painaminen tekee hakutuloksista lyhennetyn linkin, jonka voi lähettää eteenpäin. Linkki avautuu niin tietokoneissa kuin puhelimissa.
Toiminnossa on yksi perusongelma. Tietoturvaansa varjelevat käyttäjät ovat jo oppineet olemaan klikkaamatta lyhennettyjä linkkejä, koska niissä ei ole mahdollista nähdä linkin kohdetta. Googlen lyhentämätön hakulinkki näyttää hakusanat, mutta on liian pitkä järkevää jakamista varten.

Periaatteessa ominaisuutta voi käyttää vaikkapa pornohakujen piilottamiseksi ja viattoman vastaanottajan yllättämiseksi. Myös vielä pahempaan on helppo nähdä mahdollisuuksia.

Ei ole tiedossa, koska toiminto tulee osaksi Google-sovelluksen yleisesti käytettyä versiota. Periaatteessa on mahdollista, että Google päättää vielä perua sen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt