Kohtaavatko Android ja Windows vihdoin? Microsoft virittelee yllätystä

Julkaistu:

Surface-laitteet
Microsoftilta on tulossa melko piakkoin uusi Android-sovelluksia ajava Surface-laite, väittää Forbes-lehti.
Microsoftin tulevassa laitteessa on taittuva näyttö ja uusi käyttöjärjestelmä. Näin väittää Forbes-lehti, joka lainaa verrattain uskottavia huhuja.

Uudesta laitteesta kertoi lehdelle tutkimusyhtiö IHS Markitin analyytikko Jeff Lin. Hänen mukaansa Surface-mallistoon lukeutuva laite on ilmestymässä varhain ensi vuonna tai viimeistään vuoden puoliväliin mennessä.

Kyseessä on pieni laite, jossa on taittuva näyttö. Siinä olisi kaksi 9-tuumaista näyttöä 4:3:n kuvasuhteella, mutta artikkelista ei selvinnyt, onko laite tällöin taitettuna vai ei.

Linin tiedot perustuvat toimitusketjun lähteisiin. Laitteessa on määrä ajaa uutta Windows 10:n versiota nimeltä WCOS (Windows Core OS), joka tukee kahden näytön käyttöliittymää. Hämäräksi jäi, onko kyseessä sama Windows-versio, josta on aiemmin käytetty nimeä Windows Lite.
Analyytikon mukaan laite käyttää Intelin 10 nanometrin tekniikalla tehtyä Lakefield-järjestelmäpiiriä ja pystyy ajamaan Android-sovelluksia ja Applen iCloud-pilvipalvelua Windows 10:ssä. Laite on jatkuvasti yhteydessä nettiin 4g- tai 5g-yhteydellä.

Ei ole selvää, onko Linin kuvailema laite sama, jota Microsoft tiettävästi on jo esitellyt omalle henkilökunnalleen. Yhtiöllä on aiempien tietojen perusteella työn alla kahdella näytöllä varustettu Surface, joka saatetaan julkaista vielä tämän vuoden puolella.
Android-yhteensopivuuden toteutustavasta ei ole tietoa. Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Microsoft virittelee yhteensopivuutta käyttöjärjestelmäänsä. Sittemmin haudatun Windows Phone -käyttöjärjestelmän kehityshankkeisiin kuului ”projekti Astoria”, eli mahdollisuus ajaa Android-sovelluksia Windows-puhelimissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt