Honor 20 Suomeen, huippumallia ympäröi hiljaisuus – paljon avoimia kysymyksiä

Julkaistu:

Huawei ja Honor
Honor 20 -puhelin saapuu Suomeen heinäkuussa. Pro-huippumallin kohtalo on epäselvä.
Kiinalaisen teknologiajätti Huawein Honor-alabrändi ilmoittaa tuovansa Honor 20 -puhelimen kauppoihin Suomeen heinäkuussa. Ilmoitus on merkittävä, sillä uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan koko puhelimen kauppoihin tulo on ollut vaakalaudalla.
Toukokuussa julkaistuun tuoteperheeseen kuuluu kolme laitetta: Honor 20 Lite, Honor 20 sekä huippumalli Honor 20 Pro. Puhelimet julkaistiin USA:n Huawei-pakotteiden julkistamista seuraavana päivänä, ja niiden kohtalo on jäänyt epäselväksi.
Vanhempaan tekniikkaan perustuva Lite on ollut myynnissä jo hetken aikaa ja tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan myös perus 20-malli saapuu kauppoihin. Honor ei vahvistanut puhelimen Suomen-hintaa, mutta sanoi puhelinta myydyn Kiinassa jo yli miljoona kappaletta.

Suurin kysymys on erittäin aggressiivisesti 599 euroon hinnoiteltu niin sanottu flagship killer -puhelin Honor 20 Pro, jonka Suomeen tulosta ei ole kerrottu mitään.

– Honor 20 Pro tullaan lanseeraamaan myös Kiinan ulkopuolella. Kullakin maalla riippuen portfoliosta on oma strategiansa, lanseeraavatko kyseisen mallin vai eivät, ja Suomessa julkistamme suunnitelmamme myöhemmin, Honorin markkinointipäällikkö Essi Kautonen kertoo sähköpostitse.

IS Digitodayn kuulemien väitteiden mukaan puhelin ei ehtinyt saada Googlen hyväksyntää, eli siinä ei voisi käyttää Googlen palveluita. IS pyysi asiasta Honorilta kommenttia, mutta yhtiö ei vastannut kysymykseen suoraan. Honor teki kuitenkin selväksi, että Honor 20 on paras saatavilla oleva malli.

– Honor 20 on uusi silmäterämme huipputeknologialla ja upeilla ominaisuuksilla varustettuna. Honor 20 on saatavilla Suomessa heinäkuun lopulla, Kautonen kirjoitti.

Pro-huippumallin Suomen-markkinoille tuomatta jättäminen ei olisi bisnesmielessä järkevää, jos se vain on mahdollista. Suomalaiset ostavat mielellään kalliita ja hyvin varustettuja puhelimia. Lisäksi Suomen markkina on Honorille hyvin tärkeä, sillä Suomi oli ensimmäinen länsimaa, jossa Huawei saavutti vahvan jalansijan.

Puhelin saa päivityksiä

Kun Honor 20 julkaistiin toukokuussa, mainoksia ei juuri näkynyt. Suuri puhelinten jälleenmyyjä, teleoperaattori DNA kertoi pidättäytyvänsä mainoskampanjasta puhelimeen liittyvän epävarmuuden vuoksi.
Viime päivinä Honor 20:sta on näkynyt ulkomainoksia, mutta Helsingin rautatieasemaa koristanut suuri Honor 20 -mainoslakana katosi muutama päivä ennen ilmoitusta puhelimen myyntiintulosta ja korvautui Huawein mainoksella. Kautosen mukaan Honorin kampanja loppui suunnitellusti.

Honorin mukaan uusi puhelin on turvallinen ostos, sillä Huawei jatkaa entiseen tapaan tietoturvapäivityksiä kaikkiin jo olemassa oleviin sekä vielä varastossa oleviin Huawein ja Honorin älypuhelimiin. Honor 20 kuuluu näiden päivitysten piiriin.

Sen sijaan puhelimelle ei ole luvattu varmaksi päivitystä käyttöjärjestelmän seuraavaan versioon eli Android Q:hun.

– Honor tulee tiedottamaan tulevista järjestelmäpäivityksistä, Kautonen sanoi.

Huawei on ilmoittanut P30 Pro -huippupuhelimensa olevan Android Q -ohjelmassa mukana. Tämän tarkempia mallikohtaisia tietoja yhtiö ei ole antanut.

Syy lienee siinä, että neuvottelut asiasta ovat arassa vaiheessa. Google on ilmoittanut halunsa pystytellä Huawein kumppanina, ja teknologiajätti yrittää tiettävästi parhaillaan vaikuttaa Yhdysvaltain hallintoon saadakseen pidettyä kiinalaisyhtiön mukana Androidin parissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt