Huomio, Android-käyttäjä: Puhelimesi antaa kohta tämän ilmoituksen

Julkaistu:

Android
Google alkaa vihdoin esittää selaimen ja hakukoneen valintaruutuja Euroopassa, Android Police kertoo.
EU:ssa käytettäviin Android-puheliiin on pian luvassa uusi ilmoitus, jossa Google ehdottaa eri selainta tai hakukonetta. Googlen jo huhtikuussa kuvailema uudistus on Android Policen mukaan nyt nähty paikoin joissakin puhelimissa. Ilmoitukset eivät ilmeisesti vielä näy laajasti, mutta tilanne voi muuttua nopeasti.

Taustalla on Euroopan unionin viime kesänä Googlelle antama ennätyksellinen 4,3 miljardin euron sakko siitä, miten yhtiö on yhdistänyt nettiselaimen ja hakukoneen puhelimien Android-käyttöjärjestelmään.

Lue lisää:
EU:n sanktioiden myötä Google alkaa tarjota Android-puhelimiin päivitystä, jonka asentamisen jälkeen Google Play -kaupan avaaminen tuottaa ruudulle kaksi valintaruutua.

Ensimmäisessä voi valita puhelimeen toisen hakukoneen Googlen sijaan ja seuraavassa ruudussa Google Chromelle vaihtoehtoisen nettiselaimen. Esitetyt vaihtoehdot voivat vaihdella maasta toiseen ja ne näytetään satunnaisessa järjestyksessä.

Samat valintaruudut esitetään myös uusien puhelimien ostajille Euroopan unionissa. Lisäksi Chrome-selain alkaa kysyä, haluaako käyttäjä vaihtaa selaimen oletushaun johonkin toiseen, jos sellainen on juuri asennettu.

Googlen valintaruudut tuovat elävästi mieleen Microsoftin muutamien suosien takaiset seikkailut Euroopassa, kun kilpailuviranomaiset tukistivat yhtiötä Internet Explorer -selaimen sitomisesta Windowsiin. Microsoft turvautui valintaruutuun, joka esitti eurooppalaisille käyttäjille vaihtoehtoisia selaimia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt