Yrittääkö taksikuski huijata? Google Maps paljastaa pian vilpin

Julkaistu:

Google Maps
Maps alkaa varoittaa käyttäjäänsä väärille reiteille suhaavista kuskeista, XDA Developers kertoo.
Google Mapsiin on ainakin paikoin Intiassa ilmestynyt uusi toiminto, XDA Developers kertoo. Toiminto varoittaa käyttäjää, kun suunnitellulta ajoreitiltä on poikettu yli 500 metrillä. Tässä tilanteessa ei edes määritellä uutta reittiä.

Toiminnon tarkoitus on pelastaa käyttäjä epärehellisiltä taksikuskeilta ja muilta kyyditsijöiltä, jotka haluavat ylimääräisiä tuloja ajamalla kiertotietä. Toiminto voi myös parantaa turvallisuutta sen paljastaessa mahdolliset väärät taksit, jotka ovat viemässä käyttäjää esimerkiksi syrjäiselle kujalle ryöstöä varten.

IS Digitoday ei vielä löytänyt toimintoa Mapsista, joten ei ole selvää, onko sitä tarjolla Intian ulkopuolella. Uudet ominaisuudet tulevat käyttöön usein käyttäjäryhmittäin tai alueittain.

Muita Google Mapsin viimeaikaisia uudistuksia ovat Mapsin nopeusmittari sekä nopeuskameroiden sijainnit. Näistä edellistä ei kuitenkaan ole myöskään vielä Suomessa nähty.

Lue lisää:
Uudistukseen tulee suhtautua varauksella. Kuljettajan valitsema reitti saattaa olla Googlen mielestä epäilyttävä, mutta sen hetkisen liikennepoikkeaman vuoksi kuitenkin nopeampi tai kuljettaja saattaa tuntea oikotien, jota ei kartassa ole. Teoriassa Google Mapsiin tulee usein reaaliaikaista tietoa myös liikenneruuhkista, mutta sen päälle ei saisi laskea.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt