Mainokset ovat tulossa WhatsAppin tilaviesteihin ensi vuonna - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsApp rikkoo lupauksensa mainoksista – käyttäjät ovat raivoissaan

Mainokset tulevat WhatsAppiin, Facebook näyttää vahvistaneen. Monet käyttäjät etsivät nyt vaihtoehtoista palvelua.

WhatsAppiin tulee mainoksia. Niitä nähdään ensi vuonna tilapäivityksissä.­

30.5.2019 7:00

Facebook on vahvistanut Hollannissa pitämässään markkinointitilaisuudessaan tällä viikolla, että mainokset tulevat osaksi WhatsAppin tilaviestejä (status) ensi vuonna. Asiasta kirjoittaa muun muassa BGR, joka lainaa tilaisuudessa paikalla ollutta twiittaajaa nimeltä Olivier Ponteville.

Ponteville julkaisi tilaisuudesta kuvan, joka esittää yhtä esitelmäsivua. Sen oikeassa reunassa näkyy uudenlainen koko ruudun valtaava tilamainos. Siinä esitetään yrityksen nimi, ja käyttäjä voi ilmeisesti pyyhkäistä ylös mainoksen ilmestyessä saadakseen aiheesta lisää tietoa.

Kyseessä ei ole aivan uusi tieto, ja mainosten tulo WhatsAppiin on ollut vain ajan kysymys.

Mainokset ovat kuitenkin vastoin sitä, mitä esimerkiksi WhatsAppista lähtenyt perustaja Brian Acton halusi.

Uudistuksella WhatsApp rikkoo myös suoraan antamansa lupauksen. Blogikirjoituksessa tammikuulta 2016 luvataan, ettei sovellukseen tule mainoksia, vaikka vuotuinen yhden dollarin käyttömaksu poistuukin. Tuloja oli määrä hankkia luomalla keskusteluyhteyksiä käyttäjien ja yritysten, kuten pankkien, välille.

– Moni miettii, miten pidämme WhatsAppin pyörimässä ilman tilausmaksua ja tarkoittaako tämä kolmannen osapuolen mainoksia. Vastaus on ei, WhatsApp kirjoitti.

Pikaviestimen käyttäjät ovat nyt raivoissaan ja tuovat esille turhautumisensa Twitterissä.

– Vannon, että kun saan yhdenkin mainosviestin, en epäröi poistaa [WhatsAppia]...tai jos tästä koko mainoshommelista tulee niin kätevästi räätälöity, että oletan teidän lukevan viestejäni, kirjoittaa nimimerkki gamingfox.

– No se oli hauskaa niin kauan, kuin sitä kesti, hei hei WhatsApp. Terve Telegram, sanoo Jose Gabriel Chavarro monien muiden aikeita heijastaen.

WhatsAppin emoyhtiö Facebookin maine on jo pitkään ollut pohjamudissa käyttäjien tietosuojan jatkuvan loukkaamisen takia. Se ei ole kuitenkaan näkynyt juurikaan Facebookin tai WhatsAppinkaan käyttäjäluvuissa, jotka liikkuvat miljardeissa. Kommentit WhatsAppin hylkäämisestä ovat toistaiseksi lähinnä uhkauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?