Elisa alkoi myydä ennakkoon 5g-liittymiä ja puhelimia: OnePlusin hintaa pihdataan vielä

Julkaistu:

5g
Ensi viikolla ennakkomyyntiin tulevan puhelimen toimitusten on määrä alkaa kesäkuun lopulla. Laitteen hintaa pihdataan vielä. Elisan uusissa 5g-liittymissä ei ole datansiirtorajaa.
Teleoperaattori Elisa kertoi tuoneensa ennakkomyyntiin 5g-liittymät. Elisa myy liittymiä 600 ja 1000 megabitin versioina. Tällä hetkellä nopeampi liittymä maksaa 49,90 euroa kuukaudessa ja hitaampi on 39,90 €/kk.

Kumpikin liittymä on datamäärältään rajoittamaton. Elisan kuluttajaliiketoiminnan johtaja Antti Ihanainen sanoo asian jatkuvan tällaisena myös tulevaisuudessa.

– Kuluttajat arvostavat rajattomuutta. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja tuotteet on helppo hinnoitella. Tätä ei ole syytä muuttaa, Ihanainen sanoo IS Digitodaylle.

5g-verkon kattavuus on toistaiseksi hyvin pieni. Se toimii tällä hetkellä Helsingin keskustassa, Vantaan Tikkurilassa, Espoon Karaportissa ja Otaniemessä sekä Tampereen, Turun ja Jyväskylän keskustoissa.

– 5g-liittymän voi kuitenkin hankkia jo nyt, sillä se toimii myös 4g-verkossa parhaillaan saatavilla olevilla maksiminopeuksilla, Elisa muotoilee tiedotteessaan.

Elisa aloitti 5g-markkinoinnin jo viime vuonna, mistä se sai nuhteet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta. Syy oli siinä, ettei verkko ollut tosiasiallisesti vielä käytössä, ja toimi muualla kuin ydinkeskustoissa 4g:nä.

OnePlus voitti Suomessa suuret

Kiinalainen OnePlus tuo Suomen markkinoille myyntiin 5g-puhelimen. Valmistaja ilmoitti tuovansa yhdessä teleoperaattori Elisan kanssa ennakkomyyntiin OnePlus 7 Pro 5G -puhelimen.

Laitteen ennakkotilaukset alkavat ensi viikolla 6.6. ja niiden arvioitu toimitusajankohta on kesäkuun lopussa.

Valmistaja ei julkistanut puhelimen hintaa. OnePlusin viestintäpäällikkö Heidi Penttisen mukaan hintatiedot tulevat ”pian”. Laitetta on määrä riittää ”kaikille halukkaille”.

Suomessa myytävä malli on väriltään sininen ja varustettu 8 Gt + 256 Gt -muistilla.

OnePlus 7 Pro 5G:ssä on erillinen Qualcommin x50-modeemi, sillä piirisarjaan integroituja 5g-siruja ei vielä markkinoilla ole. Laitteessa on myös muita sisärakenteellisia eroja OnePlus 7 Prohon nähden, sillä muun muassa nfc-antennit ja jäähdytys on pitänyt suunnitella uudelleen 5g-modeemin ja antennien mukaan ottamisen myötä. Laitteen koko ei ole kuitenkaan kasvanut Prohon verrattuna ja ulkoisesti ne ovat samannäköisiä.
OnePlus ei takaa toistaiseksi laitteen toimivuutta muiden operaattorien kuin Elisan 5g-verkossa.

– Olemme tehneet kattavat testaukset Elisan kanssa, ja tässä kohtaa voimme taata toimivuuden vain Elisan verkossa, Penttinen kommentoi.

OnePlus ei ole ensimmäinen Suomeen ennakkomyyntiin tuleva 5g-puhelin. Elisa myy ennakkoon jo ZTE Axon 10 Pro 5G -puhelinta. Laitteen hinta kertamaksulla on 899 euroa.

OnePlusille ilmoitus 5g-puhelimen varhaisesta myyntiin tulosta Suomessa on kuitenkin voitto paikallisista kilpailijoista Samsungista ja Huaweista.

Korjattu nopeamman liittymän hinta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt