IPhonesta tuli häpeän aihe Kiinassa – ”noloa ottaa esiin”

Julkaistu:

IPhone
Jotkut kiinalaiset kuluttajat eivät enää kehtaa esiintyä iPhonen kanssa, mutta puolustajiakin riittää, South China Morning Post kertoo.
Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota yhdessä presidentti Donald Trumpin asettaman Huawei-kiellon kanssa on kiihdyttänyt Applen vastaista liikehdintää Kiinassa. Osa kuluttajista näyttää jo epäröivän iPhonen käyttöä muiden nähden.

– On vähän noloa ottaa iPhone esiin taskusta nykyään, kun kaikki yrityksen johtajat käyttävät Huaweita, sanoo valtio-omisteisessa teleyhtiössä työskentelevä Sam Li South China Morning Postille (SCMP).

Li vaihtoikin iPhonensa Huawein malliin, tosin osittain siksi, että siitä sai työpaikka-alennuksen. Kaiken kaikkiaan kansallismielinen "vaihda Huaweihin" -mieliala on saanut kannatusta viime aikoina, SCMP arvioi. Applellakin on yhä puolustajansa, jotka muistuttavat siitä, miten paljon hyvää amerikkalaisyhtiön satsaukset ovat saaneet aikaan Kiinassa.
Applen puolustajiin lukeutuu jopa Huawein perustaja Ren Zhengfei, joka varoitti Kiinan televisiossa yhdistämästä patriotismia Huawein puhelimen ostamiseen. Hän myös huomautti edelleen ostavansa iPhoneja perheensä matkustaessa ulkomailla.

Applen hylkiminen Trumpin politiikan vuoksi on sikäli ironista, että Yhdysvalloissa Apple ja etenkin sen toimitusjohtaja Tim Cook on usein lukeutunut Trumpin vastustajiin. Cook on ollut presidentin kanssa napit vastakkain esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ja viharikoksiin suhtautumisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt