WhatsAppiin kaksi uudistusta – toinen vie jo hyvin lähelle Facebookia

Julkaistu:

Whatsapp
Mahdollisuus jakaa tarinoita Facebookiin herättänee keskustelua Facebookin ja WhatsAppin suhteesta.
WhatsAppiin tulee kaksi uutta ominaisuutta: Yhteystietojen jakaminen qr-koodilla sekä mahdollisuus jakaa sisältöjä suoraan Facebookiin, kertoo pikaviestintä seuraava WABetaInfo. Uudistukset on löydetty WhatsAppin testiversiosta.

Viitteitä mahdollisuudesta yhteystietojen lisäämiseen qr-koodein löydettiin WhatsAppin iOS-versiosta jo viime vuoden lopussa. Nyt ominaisuutta työstetään myös Androidille.

Qr-kooditoiminto toimii siten, että käyttäjä luo itselleen yksilöllisen qr-koodin. Näyttämällä sitä toisen käyttäjän WhatsApp-sovelluksen kameralle pystyy hän liittämään sinut suoraan yhteystietoihinsa. Yritykset voivat laittaa koodin esimerkiksi verkkosivuilleen.
Add to Facebook Story (jaa Facebook-tarinaan) tekee WhatsApp-viestistä Facebook-tarinan. Facebook-tarinat ovat Facebookin yläreunassa vuorokauden ajan näkyviä, yleensä kuvallisia päivityksiä. Facebook kopioi ominaisuuden kilpailija Snapchatilta.

Ominaisuus tulee käyttöön, jos puhelimeen on asennettu myös Facebook-sovellus. Silloin WhatsAppista voi lähettää Facebookiin tekstiä, kuvia tai gif-animaatioita. Käyttäjän on kuitenkin jaettava sisältö itse, WhatsApp-viestit eivät siirry automaattisesti Facebookiin.

Uudistusten saapumisen ajankohdasta ei ole tietoa. On myös mahdollista, että ne eivät koskaan toteudu.

Mahdollisuus jakaa tarinoita Facebookiin herättää varmasti keskustelua, sillä Facebook- ja WhatsApp-sovellusten keskinäinen suhde on vaikea. WhatsAppin omistava Facebook on pyrkinyt toistuvasti lähentämään sovelluksia toisiinsa ja pyrkinyt käyttäjien tietojen yhdistelemiseen vastoin alkuperäisiä lupauksiaan. Tämän vuoksi palvelu on joutunut vaikeuksiin viranomaisten kanssa.

Molemmat WhatsAppin perustajat ovat sittemmin lähteneet Facebookilta. Kumpikaan ei hyväksynyt Facebookin suunnitelmia palvelun kehityssuunnasta ja näkemyksiä palvelun yksityisyydestä.
Facebook on ilmoittanut jo aiemmin tuovansa WhatsAppin, Messengerin ja Instagramin lähemmäs toisiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt