Huaweilta yllättävä vastatoimi Yhdysvaltain suluille: rakensi vaihtoehtoa Google Playlle

Julkaistu:

Huawei
Huawein aikomukset rakentaa oma sovelluskauppa ovat nyt vaarassa, kirjoittaa Bloomberg.
Kiinalainen matkapuhelinjätti Huawei on jo pidemmän aikaa valmistautunut Yhdysvaltain mahdollisiin kieltotoimenpiteisiin. Uutistoimisto Bloombergin artikkelin perusteella yksi näistä varokeinoista on Huawein puhelimissa nähty oma sovelluskauppa AppGallery.

Asiasta kirjoittaa myös The Verge. Huawein puhelimet ovat olleet erittäin suosittuja Suomessa, joten moni on täälläkin saattanut huomata kaupan. Bloombergin lähteiden mukaan Huawei houkutteli sovelluskehittäjiä mukaan AppGalleryyn viime vuonna lupaamalla helpompaa tietä Kiinan houkutteleville jättimarkkinoille.

Huawei myös tiettävästi neuvotteli eurooppalaisten teleoperaattorien kanssa kauppansa asentamisesta uusiin laitteisiin. Eurooppa on ollut Huaweille merkittävä painopiste, ja yhtiön sanotaan kertoneen mahdollisille kumppaneilleen, että sillä on vuoden 2018 lopussa 50 miljoonaa eurooppalaista oman sovelluskauppansa käyttäjinä.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asettama Huawei-kielto iskee yhtiöön kuitenkin voimakkaammin, kuin mihin se kenties oli varautunut.
Tämän vuoksi myös AppGallery on nyt arviolta vaarassa, koska Huawei on jäämässä vaille paitsi Googlen tukea, myös ilman lukuisia muita yhdysvaltalaisia yrityksiä. Se tarkoittaa, että AppGallery on jäämässä vaille Facebookin ja Twitterin kaltaisia sovelluksia samaan aikaan, kun Googlen suosikkipalvelut, kuten Play-kauppa ja Youtube, lähtevät sen uusista puhelimista.

– Markkina on hyvin kypsä, joten esimerkiksi yritys syrjäyttää Androidin sovelluskauppa on melkein mahdoton. Sen voi tehdä Kiinassa, mutta ei Euroopassa, arvioi langattoman teollisuuden konsultti Chetan Sharma Bloombergille.

Yhdysvallat antoi Huaweille ja muille kolme kuukautta aikaa valmistautua kieltoon. Määräajan jälkeen Huawein pitää joko siirtyä Androidin avoimen koodin versioon tai ehkä jopa yhtiön omaan käyttöjärjestelmään, jota se on kehittänyt jo pidemmän aikaa.
Bloomberg kuitenkin arvioi, että tämän riippumattoman strategian kulmakivi oli oma sovelluskauppa, jonka tulevaisuus on nyt epävarma.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt