Netflix saattoi syödä Android-puhelimia jopa vuoden – korjattiin vasta nyt

Julkaistu:

Netflix
Netflixin Android-sovellus kärsi kuukausia virheestä, joka johti akun rajuun hupenemiseen tietyissä puhelimissa.
Suoratoistopalvelu Netflixin Android-sovelluksesta paljastui ongelma, joka ennätti haitata joitakin käyttäjiä aina noin viime toukokuusta lukien ilman, että he välttämättä tiesivät syytä. Asiasta kirjoittaa ongelman huomannut Mobile Enerlytics, jota BGR lainaa.

Mobile Enerlytics mittasi Netflix-sovelluksen eri versioita, jotka oli julkaistu viime vuoden toukokuusta lukien. Kaikkia leimasi huomattava akun kuluttaminen, vaikka sovellus olisi ollut aktiivisen käytö sijaan taustalla. Ero viime vuoden huhtikuussa julkaistuun versioon oli huima. Akku saattoi huveta jopa yli 20 prosenttia yön aikana Netflixin takia.

Sovelluksesta paljastui bugi, joka jätti yhden prosessin toistamaan itseään loputtomasti. Asia näkyi myös Google Play -kaupan sovellusarvioissa, joissa toukokuusta alkaen kiinnitettiin huomiota akun voimakkaaseen kulumiseen.
Ongelma ei kuitenkaan koskenut kaikkia Android-käyttäjiä. Mobile Enerlytics totesi akkupulman vain Android 6.0.1:ssä, jolla silläkin tosin riittää yhä runsaasti käyttäjiä. Googlen oman tilaston mukaan Android 6.0 Marshmallowilla on noin 17 prosentin osuus kaikista käytössä olevista Android-laitteista.

Firma ilmoitti ongelmasta Netflixille, joka on nyt korjannut sen versiossa 7.8.0. Jos et ole varma, onko oma sovelluksesi ajan tasalla, kannattaa suunnata Google Playhyn ja katsoa, näkyykö Netflixin kohdalla Päivitä-nappia. Jos näkyy, paina sitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt