Huawei julkaisi Honor-huippupuhelimia Lontoossa – vaikeni USA:n pakotteet kuoliaaksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Honor
Huawein Honor-brändin jättijulkistuksessa Lontoossa tilanne oli epäselvä, eikä pakotteita nostettu kertaakaan suoraan esille. Robin Packalen sen sijaan esiteltiin Honorin brändilähettiläänä.
Huawei julkaisi Honor-brändinsä uuden puhelinmalliston tänään Lontoossa alkaen kello 16 Suomen aikaa.

Honor 20 -puhelinmallisto on erittäin suorituskykyinen ja aggressiivisesti hinnoiteltu. Se tekisi varmasti kauppansa Suomessa, jossa Huawein ja Honorin markkinaosuus on korkea. Huawei- ja Honor-puhelinten tulevaisuus on kuitenkin tällä hetkellä erittäin epäselvä USA:n asettamien pakoteiden vuoksi.
IS:n tietojen mukaan kaikki haastattelut Honorin edustajien kanssa Lontoossa tänään on peruttu. Tämä on hyvin epätavallista suurten julkistusten yhteydessä.

Valmistaja ei ottanut missään vaiheessa julkistustilaisuutta suoraan kantaa USA:n asettamiin rajoituksiin. Tätä voi pitää vähintäänkin erikoisena.

Honor-brändin pääjohtaja George Zhao sanoi aloituspuheessaan puhelinmalliston olevan suunnattu ensisijaisesti nuorille. Ainoat viittaukset pakotteisiin puheen aikana olivat maininnan ”halusta kehittää puhelimia koko maailman kanssa” sekä lopuksi annettu ilmoitus brändin kasvuaikomuksista jatkossakin.

Puhelimien ohella Zhao esitteli Honor-puhelimien brändilähettiläät, jolla valmistaja pyrkii vetoamaan nuoriin. Nämä ovat jalkapallotähti Dele, lumilautailun tshekkiäinen olympiavoittaja Eva Samkova, malesialainen näyttelijätär Mira Flizah sekä suomalainen laulajatähti Robin Packalen.


Useampi uusi puhelin

Zhao esitteli tämän jälkeen Honor 20- ja Honor 20 Pro -puhelimet. Laitteiden kuoressa on uusi valmistusprosessi, joka näkyy poikkeuksellisena värikkyytenä ja pyöreinä muotoina sekä vahvasti heijastelevina kiiltelevinä väreinä. Molemmat perustuvat Huawein omaan Kirin 980 -piirisarjaan. Lisäksi molempien laitteiden sormijäljenlukija on asemoitu poikkeuksellisesti laitteen sivustalle.

Pro-mallin näytön koko on 6,26 tuumaa. Mallistossa on keskusmuistia 8 gigatavuun ja tallennustilaa 256 gigatavuun asti. Pro-mallissa on 4000 milliampeerin akku

Perusmallissa on keskusmuistia enintään 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 Gt. Akun kapasiteetti on 3750 mAh.

Laitteiden suurin myyntiargumentti on kuitenkin niiden kamera. Pro-mallissa on neloiskamera, jossa on 16 megapikselin 117 asteen laajakuvalinssi, 48 megapikselin pääkamera (f/1,4, OIS), 3x zoomilla varustettu 8 megapikselin telelinssi (f/2,4, OIS) sekä 2 megapikselin makrolinssi.

Perus-20-kamerassa ei ole zoom-kameraa eikä lasertarkennusta. Muuten sen kameravarustus on sama.

Laitteista tekee kiinnostavia niiden poikkeuksellisen alas painettu hinnoittelu. Perus-20 maksaa 499 euroa ja Pro 599 euroa.

On myös mahdollista, että laitteet tulevat Suomessa myyntiin alle tämän hinnan. Huawei pitää Suomea mallimaana, sillä se oli ensimmäinen Länsi-Euroopan maa, jossa kiinalaisvalmistaja sai vahvan jalansijan.

Honor 20 -sarjan puhelinten ostajat saavat myös ilmaisen skinin eli hahmon ulkonäköä muuttavan modifikaation Fortnite-puhelimeen.

Lisäksi sarjaan kuuluu Honor 20 Lite, jonka perusteknologia on vanhempaa. Sen kamerat ovat kevyempiä ja piirisarja vanhempaa teknologiaa. Se maksaa 299 euroa.

Lontoossa sekava tilanne

Honor lähetti koko julkistustilaisuuden suoratoistona Twitterissä ja Youtubessa. Jälkimmäisessä oli käytössä reaaliaikainen kommentointi, ja kommenteissa oli hyvin runsaasti Donald Trumpin ja Yhdysvaltain vastaisia kommentteja.

Paikalla oleva Io-tech-tekniikkasivuston toimittaja Juha Uotila kuvaili tunnelmaa Lontoossa ”aikamoiseksi kaaokseksi” Twitter-päivityksessään.

Honor julkaisi kuvan julkistuspaikalta kahta tuntia ennen julkistustilaisuuden alkua, jolloin paikalla ei ollut vielä yleisöä.
Paikan päällä oleva IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo puolestaan oli kuvannut hieman myöhemmin täyttynyttä salia.
Koko julkistustilaisuus on katsottavissa alla olevasta videosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt