Huawei: Yhdysvaltojen toimiin varauduttu – operaattorien 5g-verkot voivat silti lykkääntyä

Julkaistu:

5g-verkot
Huawei jää vaille tärkeitä älypuhelinten komponentteja, mutta yhtiö vakuuttaa varautuneensa ajoissa. Operaattorien 5g-verkkohankkeet voivat silti viivästyä.
Suomen operaattorit sulattelevat uutista, jonka mukaan useat puolijohdevalmistajat lopettavat toimituksensa Huaweille.

Huawei on mukana niin Elisan, DNA:n kuin Telian verkoissa Suomessa. Elisa käyttää Huawein laitteita omassa verkossaan, minkä lisäksi kiinalaislaitteita on Telian ja DNA:n yhteisverkossa Itä- ja Pohjois-Suomessa.
Huawei ei itse kuitenkaan usko, että asialla on vaikutusta 5g-verkkolaitteiden toimituksiin.

– Huawein 5g-verkkojen toimitukset eivät ole vaarassa Suomessa. Huaweilla ollaan osattu varautua tällaiseen jo pidemmän aikaa monella eri tavalla, Huawein viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson aloittaa.

– Olemme muun muassa riippumattomuuden lisäämiseksi kiihdyttäneet omien korvaavien piirisarjojen kehitystä ja tuotantoa sekä tehneet valmistajien kanssa merkittäviä, ennakoivia varastointeja, jotta ne eivät tule tuottamaan toimitusvaikeuksia, Andersson jatkaa.

Johtaja kuitenkin uskoo, että laajemmin katsottuna kaikkien toimittajien 5g-verkkojen toimitukset voivat lykkääntyä yksinkertaisesti siitä syystä, että kaikki odottavat nyt tilanteen rauhoittumista.

Elisa, DNA tai Telia eivät vielä maanantaina puolenpäivän aikaan osanneet kommentoida mahdollisia esteitä 5g-verkoilleen.

Yhdysvaltain pelot heijastuvat kaikkialle

Kiinalainen elektroniikkayhtiö Huawei on joutunut nopeasti vaikeuksiin Yhdysvaltain päätettyä, että yhtiö on vaaraksi maan turvallisuudelle.
Äkkiseltään vaikutti, että kielto vaikuttaa vain Yhdysvalloissa, mutta luulot osoittautuivat nopeasti vääriksi. Yhdysvaltalainen Android-käyttöjärjestelmän kehittäjä Google on tiettävästi lopettanut Huawein Android-lisenssin, mikä voi tarkoittaa viivästyneitä tietoturvakorjauksia ja useiden suosittujen sovellusten katoamista Huawein puhelimista, jotka ovat erityisen ostettuja Suomessa. Huawei kuitenkin vakuutti, että vaikutukset jo myytyihin tai varastossa oleviin puhelimiin ovat rajallisia.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt