Käyttäjät hämmästyivät: Google antoi kehotuksen poistaa sovelluksia puhelimesta

Julkaistu:

Android
Google on alkanut kehotella käyttäjiä poistamaan käyttämättömiä sovelluksia, Androidworld havaitsi.
Google on ainakin paikoin ottanut käyttöön uuden toiminnon Android-käyttöjärjestelmässä. Hollantilaisen Androidworldin mukaan Google Play -kauppa esittää puhelimen ruudun yläreunasta vetäistävässä ilmoitusosiossa uuden huomautuksen, joka neuvoo siivoamaan laitteen ja poistamaan käyttämättömät sovellukset tallennustilan kasvattamiseksi.

On epäselvää, ovatko ilmoitukset vain testi, vai pysyvä ominaisuus tai miten laajasti Google esittää niitä eri puhelimissa ja maissa. Hollantilaissivusto sanoi nähneensä ilmoituksen Google Pixel 3 XL- ja Samsung Galaxy Note 8 -puhelimissa. Ei ole myöskään selvää, miten paljon aikaa pitää kulua ennen kuin Google katsoo aiheelliseksi muistuttaa vähän käytetyistä sovelluksista.

Ilmoitus ohjaa sinänsä vanhaan Play-kaupan valikkoon, joka esittää asennetut sovellukset ja miten kauan niiden edellisestä käyttökerrasta on kulunut. Ainoa varsinainen uudistus vaikuttaa olevan käyttäjille esitettävä erillinen ilmoitus.

Googlen taka-ajatuksena voi olla se, että sovellusten poisto voi kannustaa käyttäjää lataamaan uusia sovelluksia, jotka kiinnostavat häntä enemmän ja siten paisuttavat Googlen kassaa esimerkiksi sovelluksen sisäisten ostojen kautta. Ei ole selvää, miten sovelluskehittäjät suhtautuvat siihen, että Google ottaa asiakseen neuvoa käyttäjiä sovellusten poistoihin.

Tämän pienen uudistuksen lisäksi Google on ruoppaamassa Androidia uusiksi isommalla kädellä julkaisemalla käyttöjärjestelmästä uuden Q-version. Sen testiversion voi jo ladata joihinkin puhelimiin, jos osaamista ja uskallusta riittää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt