Onko iPhonesi liian vanha? Osa Applen puhelimista voi jäädä ilman tärkeää päivitystä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Onko iPhonesi liian vanha? Osa Applen puhelimista voi jäädä ilman tärkeää päivitystä

Apple julkistaa käyttöjärjestelmästään syksyllä uuden iOS13-version, mutta monet suositut mallit saattavat jäädä ilman sitä.

13.5.2019 10:59

Applen iPhone 5S-, 6- ja SE-mallit saattavat jäädä syksyllä ilman päivitystä, kun Apple alkaa jakaa seuraavaa iOS13-versiota puhelimiensa käyttöjärjestelmästä, kirjoittaa ranskalainen iPhonesoft-sivusto. Sivusto väittää saaneensa tiedon Applen suunnitelmista perillä olevalta yhteistyökumppanilta, jonka nimeä ei kuitenkaan mainita.

Applen odotetaan kertovan seuraavasta iOS-versiostaan kesäkuun alussa pitämässään vuosittaisessa WWDC-kehittäjätapahtumassa.

Apple on syksyisten iOS-päivitysten yhteydessä yleensä lyhentänyt tuettujen iPhone-mallien listaa malliston vanhimmasta päästä. Poikkeuksellisesti viime syksynä iOS12-version julkistuksen yhteydessä Apple jatkoi tukeaan samoille malleille kuin iOS11-versiossakin.

Jos ranskalaislehden tiedot pitävät paikkansa, tiedot voivat Suomessa koskea merkittävää osaa yhä käytössä olevista iPhone-puhelimista.

Ilta-Sanomien verkkopalvelun käyttäjätilastojen perusteella vuonna 2014 julkistettu iPhone 6 olisi edelleen seitsemänneksi suosituin iPhone-malli. Puhelinten todellista verkkokäyttöä seuraavan DeviceAtlas-sivuston mukaan IPhone 6 taas olisi Suomen kuudenneksi suosituin iPhone-malli, kun taas iPhone 5S ja SE olisivat samalla listalla toisella ja kolmannella sijalla, jääden jälkeen vain iPhone 7 -mallista.

Ilman uutta iOS-versiota jääneitä puhelimia on voinut edelleen käyttää, mutta niihin ei ole saanut uudempien iOS-versioiden ominaisuuksia. Vanhoista iPhone-puhelimista on voinut tulla myös aiempaa suojattomampia haittaohjelmille ja muille hyökkäyksille, koska Apple ei ole jakanut niihin uudempia tietoturvapäivityksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?