Isoja uutisia kännykkäkameroille: Samsungilta todellinen hirviöjulkistus

Julkaistu:

Puhelinkamerat
Luulitko, että älypuhelinten megapikselisota oli ohitse? Samsung on eri mieltä.
Korealainen elektroniikkavalmistaja Samsung paljasti 64 megapikselin kamerakennon matkapuhelimille. Asiasta uutisoi muun muassa The Verge. Kyseessä on tiettävästi tarkin kenno, mitä markkinoilla on tähän asti nähty. Tarkkuudessa tärkeä luku, eli yksittäisen kuvapisteen koko, on tässä tapauksessa 0,8 mikrometriä.

Samsungin mukaan kenno pystyy tuottamaan 16 megapikselin kuvia huonossa valossa ja täysiä 64 megapikselin otoksia kirkkaammissa olosuhteissa.

Yhtiö odottaa saavansa kennon massatuotantoon tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Samsung myy kennojaan myös muille valmistajille, mutta ei olisi ihmeellistä, jos 64 megapikselin kenno nähtäisiin ensimmäisenä jossakin Samsungin tulevista lippulaivamalleista.

64 megapikselin kennon kiinnostavuus on jossain määrin kyseenalainen useiden puhelinten tyytyessä korkeiden megapikselien sijaan useisiin alemman megapikselimäärän kameroihin, jotka yhdessä tuottavat laadukkaita otoksia. Näin toimii esimerkiksi Samsungin huippumalli Galaxy S10+.
Samsung kärsii myös parhaillaan imago-ongelmasta uusien tekniikoiden esittelijänä. Sen taittuvanäyttöinen Fold-puhelin osoittautui huonolaatuiseksi, ja tällä hetkellä ei ole tiedossa, koska puhelin julkaistaan – jos ollenkaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt