"Putin-puhelimen" taru Suomessa päättyi – Tivi: Yhtiö konkurssiin

Julkaistu:

Putin-puhelin
YotaPhonen suunnitteluyhtiö on asetettu konkurssiin, kertoo Tivi.
"Putin-puhelimena" tunnetun YotaPhonen Oulussa toiminut suunnitteluyritys on kaatunut, Tivi kertoi. Asia selviää YTJ.fi-sivustolta, jonka mukaan alkujaan venäläisen kehittäjän paikallisyhtiö Yota Devices Oy asetettiin konkurssiin viikko sitten 30. huhtikuuta.

Yhtiön käsialaa oli kaksinäyttöinen YotaPhone-älypuhelin, jota Venäjän presidentti Vladimir Putin kerran esitteli jopa Kiinan presidentille Xi Jinpingille. Emoyhtiö satsasi kovasti Kiinaan ja päätti myös siirtyä kiinalaisomistukseen vuonna 2015.
Tivin mukaan Oulun-yritykselle kertyi erilaisia maksuhäiriömerkintöjä ennen kuin käräjäoikeus katsoi yrityksen maksukyvyttömäksi. Ei ole tiedossa, montako henkeä konkurssi koskee, mutta vuonna 2017 yhtiö työllisti seitsemän ihmistä. Työntekijät olivat pitkälti entisiä nokialaisia.

Vuonna 2015 yhtiö kertoi IS Digitodaylle, että henkilökunnalla on 300 vuoden Nokia-kokemus, ja silloisessa Yotaphone 2 -puhelimessa oli ideoita Nokian ajoilta. Valmistaja ei kuitenkaan ollut saavuttanut toivomaansa läpimurtoa.
Oululaisyhtiön emoyhtiö Yota Devices Ltd näyttää sekin joutuneen konkurssiin, muun muassa The Verge kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt