Kuvavuoto: Onko tässä Suomen ensimmäinen 5g-puhelin?

Julkaistu:

5g
Toukokuun puolivälissä julkaistavasta OnePlus 7 Pro -puhelimesta on muiden tietojen lisäksi vuotanut julki myös tarkkoja kuvia.
Parin viikon päästä julkaistavasta OnePlus 7 Pro -puhelimesta on vuotanut verkkoon useita kuvia, jotka eivät jätä puhelimen ulkoasun suhteen juuri mitään arvailun varaan. OnePlus 7 Pro -puhelimesta tekee erityisen kiinnostavan se, että se on todennäköisesti ensimmäisiä Suomessa myytäviä 5g-puhelimia. Operaattori Elisa on ilmoittanut aloittavansa OnePlusin ja ZTE:n 5g-puhelimien myynnin ennen kesäkuun loppua.
Tulevasta OnePlus 7 Pro -puhelimesta vuodettuja kuvia löytyy runsaasti esimerkiksi Twitteristä.
OnePlus on jo omassa viestinnässään kehunut puhelimen näyttöä. Tuoreet kuvat näyttävät ainakin sen, että näyttö ulottuu joka puolelta puhelimen reunoihin asti. Sen alareunassa ei ole leveämpää reunaa mikrofonille, ja yläreunasta puuttuu ”lovi” muun muassa puhelimen etukameraa varten. Tiettävästi puhelimen etukamera ponnahtaa esiin puhelimen sisältä hieman samaan tapaan kuin huhtikuun lopulla Sveitsissä julkistetussa Oppo Reno 5g -puhelimessa.
Yhtiö aikoo julkistaa OnePlus 7 -puhelimensa 14. toukokuuta useassa julkistustapahtumassa eri puolilla maailmaa. Tiettävästi tulossa on useampi malli, eli OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro, jota on saatavana sekä 4g- että 5g-versiona. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.

Saksalaisen WinFuture-verkkosivuston mukaan OnePlus 7 Pro -mallissa on 6,67-tuuman näyttö 3120×1440 pikselin resoluutiolla. Näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä, mikä saattaa sopia erityisesti pelaamiseen.

Puhelimen takaa löytyy vuotojen mukaan 48 megapikselin pääkamera, jonka aukkosuhde on f/1,6. Takaa löytyvät myös 16 megapikselin laajakulmakamera sekä 8 megapikselin kamerat. Piilotettavassa etukamerassa on 16 megapikselin kamera f/1,6-koon aukolla.

Prosessorina on muiden uusien huippupuhelimien tapaan Snapdragon 855. Ram-muistia OnePlus 7 Pro -puhelimessa on mallista riippuen 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä käyttömuistia joko 128 tai 256 gigatavua. Akun koko on vuotojen mukaan 4000 mAh.

Arviot puhelimen hinnasta vaihtelevat 700–800 euron välillä. Tosin 4g- ja 5g-versioiden ja erikokoisilla muisteilla varustettujen versioiden väliset erot näkyvät varmasti myös hinnassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt