Nyt se on päätetty: WhatsAppiin tulossa kiistelty uudistus

WhatsApp, Messenger ja Instagram alkavat toimia yhdessä, Facebook vahvistaa.

Facebook vahvisti F8 2019 -tapahtumassaan rajun muutoksen kolmeen viestipalveluunsa, jotka ovat WhatsApp, Messenger ja Instagram. Asiasta uutisoi muun muassa Engadget. Messenger-johtaja Asha Sharma sanoi, että jatkossa käyttäjät voivat lähettää viestejä ristiin rastiin palveluissa.

Jos esimerkiksi WhatsAppin käyttäjä haluaa tavoittaa kaverin, hänelle voi lähettää viestin välittämättä siitä, mitä viestipalvelua tämä käyttää samaan tapaan kuin kaverille voi soittaa välittämättä hänen teleoperaattoristaan. Kaikki viestit myös salataan päästä päähän.

On epäselvää, koska muutos tavoittaa sovellusten loppukäyttäjät. Uutinen ei sinänsä ole kovin yllättävä, sillä Facebookin kerrottiin jo tammikuussa suunnittelevan näiden kolmen viestipalvelunsa yhdistämistä. Silloin huhuttiin, että käyttäjät pystyisivät lähettämään viestejä ristiin eri palveluiden välillä.

Uudistus huolestutti välittömästi viranomaisia. Pelkona on, että palvelujen yhdistäminen voisi tehostaa entisestään käyttäjätietojen keruuta Facebookille.

Facebook sai jo välittömästi kuraa niskaansa toisesta F8-tapahtuman julkistuksestaan. Dating-palvelun uutuus Secret Crush koettiin tunkeilevaksi, koska Facebook kerää sen kautta tietoa käyttäjien ihastuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?