Kiinalaisyhtiö yllätti – tässä on Euroopan ensimmäinen 5g-puhelin

Julkaistu:

5g
Euroopan ensimmäiset 5g-puhelimet tulevat myyntiin Sveitsissä.
Sveitsiläisoperaattori Swisscom alkoi myydä vappupäivänä Oppo Reno 5g -puhelinta. Laitteesta tuli samalla Euroopan ensimmäinen kuluttajille myytävä 5g-verkoissa toimiva puhelin. Suomessa Oppo tunnetaan lähinnä blu-ray- ja dvd-soittimistaan, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana yhtiö on satsannut yhä enemmän älypuhelimiin.

Puhelimen hinta Swisscomin verkkokaupassa on 999 Sveitsin frangia eli noin 875 euroa. Oppon mukaan puhelimen myynti muualla maailmassa alkaa lähikuukausien aikana.

Reno 5g -puhelimessa on 6,6 tuuman näyttö. Käyttöjärjestelmänä on Android 9, ja prosessorina Snapdragon 855. Ram-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä käyttömuistia 256 gigatavua. Akun koko on 4065 mAh.

Puhelimen erikoisuus 5g-yhteyden lisäksi on 16 megapikselin etukamera, joka ponnahtaa tarvittaessa esiin laitteen yläosasta. Takana on kolme kameraa, joista pääkamerassa on 48 megapikseliä f/1,7-koon aukolla.

Oppon puhelimia ei Suomessa ole vielä juuri myyty. Näillä näkymin 5g-puhelimia alkaa ensimmäisenä Suomessa myydä operaattori Elisa. Ensimmäiset 5g-puhelimet ovat OnePlusilta ja ZTE:ltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt