Samsung mokasi ja pahensi tilannetta entisestään – kriittinen artikkeli poistettiin netistä

Julkaistu:

IFixit-sivusto on poistanut Samsung Galaxy Fold -puhelimen purkamisesta tekevänsä jutun puhelinvalmistajan vaatimuksesta.
Samsungin odotettu taipuva Galaxy Fold -puhelin petti odotukset jo ennen myynnin alkua, kun laitteet hajosivat testaajien käsissä. Nyt Samsung näyttää pahentavan jo ennestään ikävää julkisuutta ilmeisesti painostamalla poistamaan verkosta yhden sen kannalta kriittisen testin.
Muiden testaajien lisäksi Foldin sai etukäteen haltuunsa laitteiden purkamiseen ja korjaamiseen erikoistunut iFixit-sivusto. Purkajat havaitsivat jo urakan alussa, että laitteen rakenteessa on poikkeuksellisen paljon aukkoja, jotka voivat päästää sisään likaa. Saranan paljastuttua iFixit arvioi, että juuri sen ja näytön väliin päässyt lika aiheutti laitteiden rikkoutumisen. Sivusto totesi, että laitteen ostajat joutuvat ennen pitkää vaihtamaan näytön parin tuhannen euron hintaiseen laitteeseensa.

Pari päivää testin julkaisun jälkeen iFixit on kuitenkin poistanut Samsung Galaxy Fold -testinsä. Sivusto on julkaissut lyhyen selityksen.

– Saimme Galaxy Fold -laitteen luotettavalta kumppanilta. Samsung on pyytänyt tuon kumppanin kautta, että iFixit poistaa purkutestinsä, sivusto kertoo.

IFixit korostaa, ettei sillä ole mitään laillista velvoitetta poistaa testiä, mutta tekee sen silti kunnioituksesta kumppaniaan kohtaan.

Samsungin vaatimuksen syyt eivät ole tiedossa, eikä yhtiö ei ole julkisesti perustellut toimintaansa. Ainakaan puhelimien heikkous ei ollut mikään salaisuus, sillä asia oli jo tullut julkisuuteen muiden testaajien kautta. Yhtiö on lisäksi jo ilmoittanut lykkäävänsä puhelimen tuomista myyntiin juuri näyttöongelmien takia.
Eri tiedotusvälineiden alkuperäistä iFixitin testistä tekemät jutut ovat edelleen luettavissa verkossa. Myös alkuperäinen testi löytyy yhä verkkosivuja tallentavan Wayback Machine -sivuston kautta.

Jos tarkoituksena oli jotenkin pienentää epäonnistuneen puhelimen tuottamaa ikävää julkisuutta, yritys näyttää epäonnistuneen pahasti. Erään Reddit-kommentoijan sanoin:

– En ollut koskaan kiinnostunut lukemaan purkutestiä puhelimesta, josta en välittänyt. Nyt yhtäkkiä olen, toteaa eräs kirjoittaja Redditissä.