Katastrofin ainekset kasassa: Samsungin uutuuspuhelimet hajoavat käsiin

Useampi Samsungin taittuvanäyttöinen Galaxy Fold -puhelin on hajonnut testaajien käsiin vain parin päivän jälkeen.

18.4.2019 9:20

Yllä olevalla videolla Samsung esittelee Galaxy Fold -puhelimen helmikuussa.

Samsungin ensimmäisessä taittuvanäyttöisestä puhelimesta, Galaxy Foldista, on paljastunut pahoja ongelmia, kun ensimmäiset ulkopuoliset testaajat ovat saaneet laitteet käyttöönsä. Asiasta kertovat muun muassa CNBC ja Mashable.

Suuret puhelinvalmistajat käyvät parhaillaan kovaa kilpaa taittuvanäyttöisten puhelimien tuomiseksi markkinoille. Helmikuussa esitelty Samsung Galaxy Fold kilpailee kiinalaisen Huawein Mate X -puhelimen kanssa.

Samsungin puhelimen on määrä tulla kauppoihin toukokuussa, ja Suomi on ensimmäisten myynnin aloittavien maiden joukossa.

Lehdistö ulkomailla on nyt saanut ensimmäiset Galaxy Foldit testattavakseen. Siitä tulleet arviot olivat keskinkertaisia – ja ovat muuttuneet sittemmin Samsungin kannalta julkisuuskatastrofiksi. Useampi toimittaja on kertonut laitteen rikkoutuneen nopeasti.

Lisäksi laitteen testaamisesta on ollut epäselvyyttä. Laitteen näyttöä peittää suojakalvo, jota ei saisi missään nimessä poistaa. Esimerkiksi CNBC:n toimittaja Steve Kovach kertoo kuitenkin toimineensa Samsungin testausohjeiden mukaisesti, ja pitäneensä kalvon paikoillaan. Silti puhelin rikkoutui yhden päivän käytön jälkeen.

Bloombergin toimittaja Mark Gurman puolestaan kertoi laitteen näytön rikkoutuneen kahden päivän käytön jälkeen. Myös videobloggaaja Marques Brownlee kertoi kokeneensa saman, kuten myös The Vergen Dieter Bohn.

Samsung kommentoi Mashablelle saaneensa muutamia ilmoituksia laitteen rikkoutumisesta ja tutkivansa asiaa.

Samsungin ja Huawein uudet taittuvanäyttöiset puhelimet edustavat teknologian ensimmäistä aaltoa. Tavallisen käyttäjän kannattaa suhtautua niihin varauksella, sillä ne ovat kalliita, eikä niitä ei ole läpikotaisin testattu. Ensimerkiksi Huawei on myöntänyt, ettei se osaa vielä antaa tarkkaa lukemaa sille, montako kertaa sen laitteen voi avata ja sulkea.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Samsung kompuroi lippulaivalaitteensa kanssa. Yhtiö kiirehti vuonna 2016 markkinoille lippulaivapuhelimansa Galaxy Note 7, joita syttyi itsekseen tuleen useampi kappale. Tilanne johti PR-katastrofiin, ja muun muassa monet lentoyhtiöt kieltäytyivät ottamasta Note 7 -puhelimia matkustamoihinsa.

Hyvityskampanja tuli Samsungille kalliiksi, ja käytännössä jättiyhtiön yksi neljännesvuositulos suli kokonaan Note 7 -katastrofin korjaamiseen.

Nyt käsillä olevat ongelmat ei ole mittakaavaltaan yhtä suuria, sillä laitteita on jaeltu hyvin rajallisesti. Se aiheuttaa Samsungille kuitenkin kiusallisen julkisuusongelman.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?