Facebook tekemässä toivotun muutoksen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Facebook tekemässä toivotun muutoksen

Facebook on pakottanut mobiilikäyttäjät useamman vuoden ajan käyttämään Messengeriä omassa sovelluksessaan.

Julkaistu: 16.4.2019 7:00

Facebook erotti viestittelyn omaksi sovelluksekseen vuosia sitten, mutta siihen voi tulla pian muutos.

Facebook testaa uutta chattimahdollisuutta suoraan Facebookin omassa sovelluksessa. Asiaa todistaa kuvakaappauksilla Twitter-käyttäjä Jane Manchun Wong.

Facebookin sovelluksessa ei ole voinut chattailla sitten vuoden 2014, jolloin Messenger-viestisovellus erotettiin omilleen.

Facebook on kehittänyt Messengeriä suuntaan, jossa siinä voi muun muassa pelata pelejä. Mutta samalla se yrittää muun muassa tehdä itsestään puhelimen pääsääntöisen tekstiviestisovelluksen sekä yrittää kopioida käyttäjän yhteystietolistan.

Wongin mukaan Facebook on tuomassa chatin takaisin, mutta vain rajoitetusti ja Messengeriä täydentäen. Hän käyttää Facebookin chatista vähemmän yllättävää nimeä Facebook Chats.

– Facebook Chats kehottaa käyttäjää avaamaan Messengerin, jos viesti sisältää toiminnon, jota Facebook-sovelluksessa ei ole. Tämä on taas uusi viite siitä, että Facebook Chats ei ole tarkoitettu korvaamaan Messengeriä, vaan parantamaan Facebook-tuotteiden yhteensopivuutta, Wong aprikoi.

Facebook myös vahvisti The Vergelle testaavansa tapoja parantaa viestittelyä Facebook-sovelluksessa.

Jane Manchun Wong tunnetaan Facebookin kehityksen ahkerana seuraajana. Hän on ennenkin ollut varhain kertomassa palvelun mahdollisista muutoksista.

Messenger-keskustelujen käyminen puhelimella ilman sovelluksen asentamista on ollut mahdollista, mutta hankalaa. Se on edellyttänyt puhelimen selaimen pakottamista pöytäkonetta jäljittelevään toimintatilaan.

Facebookilla on kaksi suurinta pikaviestintä. Toisin kuten WhatsAppin tapauksessa, Facebook pääsee käsiksi Messenger-viesteihin ja lukee sekä toisinaan sensuroi niitä koneellisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?