3-vuotias lukitsi isänsä ulos iPadista perusteellisesti – saa käyttää vasta 48 vuoden kuluttua

Julkaistu:

Apple
Isä joutui tiukan paikan eteen lapsen syötettyä väärän salasanan liian monta kertaa.
Yhdysvaltalainen toimittaja Evan Osnos löysi iPadinsa lukittuna 3-vuotiaan lapsensa jäljiltä, muun muassa Independent-lehti kertoo. Twitterissä esitellyssä iPadissa luki kuvan ottohetkellä, että laite on lukittuna vielä 25 536 442 minuuttia, mikä vastaa noin 48,5 vuotta.

– Öh, tämä näyttää feikiltä, mutta sepäs on meidän iPadimme tänään sen jälkeen, kun 3-vuotias yritti (toistuvasti) avata sen, Osnos kirjoitti Twitteriin apua pyytäen.
Seurauksena oli vitsailua. Eräs vastaaja ehdotti aikamatkustusta. Toisen mukaan Osnosin kannattaa vaan odottaa rauhassa. Osnos ei kuitenkaan halunnut odottaa vuoteen 2067 käyttääkseen taas iPadiaan. Hän kertoi myöhemmin uudessa twiitissä saaneensa iPadin niin sanottuun dfu-tilaan (device firmware update) ja olleensa palauttamassa laitettaan.
Vaikka tapaus kuulostaa erikoiselta, kaikki meni niin kuin Apple on tarkoittanut. Yhtiö sanoo verkkosivuillaan seuraavaa:

”Jos annat väärän pääsykoodin iOS-laitteessa liian monta kertaa, laite lukitaan. Lisäksi saat ilmoituksen, jonka mukaan laite ei ole käytössä. Tässä vaiheessa laitteesi tiedot on poistettu. Jotta voit ottaa laitteen taas käyttöösi, sinun pitää poistaa pääsykoodi suorittamalla laitteen palautus.”

Vaarana on tietojen pysyvä menettäminen, jos niitä ei ollut kopioinut talteen ennen iPadin lukkiutumista.

”Jos olet varmuuskopioinut laitteen, voit palauttaa tietosi ja asetuksesi laitteen palautuksen jälkeen. Jos et varmuuskopioinut laitettasi kertaakaan ennen pääsykoodin unohtamista, et saa laitteen tietoja takaisin”, Apple jatkaa.

Samanlaisista kymmenien vuosien lukoista on valitettu verkkokeskusteluissa vuosikaudet. Sama voi tapahtua myös iPhonen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt