Radikaali veto S-ryhmän kännysovellukseen – ”Juustojen osuus kauppalaskusta on hämmästyttänyt”

Julkaistu:

Rahan käyttö
S-mobiili-sovellus uudistui tavalla, josta voi olla samaan aikaan sekä haittaa että hyötyä S-ryhmälle.
S-ryhmän ja S-Pankin palvelut yhdistävä S-mobiili-sovellus uudistui ja sai kulutusta visualisoivan Omat ostot -palvelun.
Tiedotteen mukaan Omat ostot on noussut hitiksi, ja sillä on 70 000 käyttäjää. Koska rahankulutus on jatkossa helposti kännykästä seurattavissa, tämä se tehdä ihmisistä varovaisempia ostopäätöstensä suhteen.

S-ryhmän tutkimuksen mukaan 53 prosenttia Omat ostot -palvelun käyttäjistä arvioi ostotietojen näkemisen vaikuttavan omaan kulutuskäyttäytymiseensä.

– 48 prosenttia kertoo yllättyneensä siitä, mitä omat ostotiedot sisältävät – esimerkiksi juustojen osuus kauppalaskusta on hämmästyttänyt monia, S-ryhmä kertoo.

Jos seurauksena on vähempi kuluttaminen, se saattaisi vahingoittaa S-ryhmän liiketoimintaa. Johtaja Veli-Pekka Ääri SOK:lta ei tähän kuitenkaan usko.

– Uskomme, että omien ostojen seuraaminen auttaa ihmisiä tekemään tietoisempia ja fiksumpia valintoja. Emme usko, että ostodatan avaaminen vähentää isossa kuvassa kulutusta, mutta se voi suunnata sitä uudelleen, Ääri sanoo Ilta-Sanomat Digitodaylle.

Ääri myöntää, että rahankulutus saattaa joissain tapauksissa vähetä. Viime kädessä Ääri kuitenkin katsoo Omat ostot -palvelun tukevan S-ryhmän toimintaa, eikä voiton maksimointi ei ole hänen mukaansa tärkeintä.

– Perustarkoitus on kuitenkin, että data on ennen kaikkea asiakkaan omassa käytössä niin, että palvelusta saatavat tiedot toimivat asiakkaan arjen hyödyksi. Meidän ei pidä edes miettiä, myymmekö sen jälkeen enemmän vai vähemmän.

Ääri myös arvioi, että onnistuessaan palvelu sitouttaa asiakkaat asioimaan enemmän juuri S-ryhmän liikkeissä. Ja vaikka seurauksena olisi se, että ihmisillä jää enemmän rahaa pankkiin, se hyödyttäisi puolestaan S-Pankkia.

Myös toinen S-mobiilin uutuus kannustaa tarkan markan politiikkaan. Viime syksyllä lanseerattu Säästäjä-palvelu siirtyy nyt osaksi S-mobiilia. Mikrosäästämisen palvelua kuvaillaan S-ryhmän yritykseksi tehdä säästämisestä uusi kansallisharrastus.

S-mobiilin uusi versio on nyt saatavissa Androidille ja iOS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt