Tätä on pyydetty – WhatsApp saa tärkeän uudistuksen

Julkaistu:

Whatsapp
WhatsApp lisää käyttäjiä suojaavan ominaisuuden ryhmäkeskusteluihin.
Facebookin omistama WhatsApp on saamassa päivityksen, jossa parannetaan käyttäjien suojaa pikaviestimen ryhmäkeskusteluissa. Yhtiö kertoo asiasta blogissaan.

Uudistuksella käyttäjä voi valita, kuka hänet voi lisätä ryhmiin. Vaihtoehdot ovat ei kukaan, yhteystietoni tai kaikki. Ei kukaan -valinnan myötä ryhmäkutsuista tulee ilmoitus, ja käyttäjä voi itse valita, liittyykö hän ryhmään. Käyttäjällä on 3 päivää aikaa hyväksyä kutsu.

Asetus löytyy jatkossa klikkaamalla oikean yläkulman asetusvalikkoa ja valitsemalla Asetukset > tili > tietosuoja > ryhmät.

IS Digitodayn havaintojen mukaan WhatsAppin suomenkielinen versio ei ole saanut päivitystä vielä. WhatsAppin mukaan kaikki käyttäjät saavat kutsun ”lähiviikkoina”.

Muutos on tehty pakon edessä, sillä tähän asti käyttäjiä on voinut lisätä WhatsApp-ryhmiin ilman näiden suosumusta, ja tätä on tehty varsinkin vaalien edellä, kertoo BBC.

Internetin vapautta ajava Electronic Frontier Foundation (EFF) sanoo painostaneensa WhatsAppia muutoksen tekemiseen jo pitkään. Säätiön mukaan WhatsAppin tähän asti vallinnut käytäntö on tietosuojan kannalta heikko, sillä ihmisen jouduttua lisätyksi ryhmään vastentahtoisesti hänen puhelinnumeronsa on samalla tullut näkyväksi kaikille ryhmän jäsenille.

EFF peräänkuuluttaa muita pikaviestimiä tekemään saman muutoksen.

Ainakin osittain vaaleja koskevan disinformaation levittämiseen liittyen WhatsApp alkaa myös kertoa käyttäjille, miten heidän viestejään jaetaan eteenpäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt