Google Kuvat oppii rajaamaan asiakirjoista taustat pois - Mobiili - Ilta-Sanomat

Otatko valokuvia kuiteistasi? Androidin Kuvat-sovellus saa näppärän uudistuksen

Google Kuvat osaa pian poistaa asiakirjojen taustat automaattisesti.

Kuvat-sovellus osaa pian asiakirjojen automaattisen rajauksen Android-puhelimissa.­

29.3.2019 12:59

Googlen Kuvat-sovellus Androidissa saa hyödyllisen uudistuksen lähipäivinä. Google kertoi Twitterissä, että sovellus osaa ehdottaa asiakirjoista otettujen kuvien välitöntä käsittelyä.

– Uutta! Rajaa asiakirjat yhdellä kosketuksella. Tulossa tällä viikolla Androidille, saatat nähdä ehdotuksia asiakirjakuvien rajaamiseksi taustojen poistamiseksi ja reunojen siistimiseksi, Google sanoo Twitterissä.

Asiakirjoista tulee aika ajoin otettua kuvia vaikkapa viranomaisia tai työnantajaa vartenvarten. Silloin kuviin kuitenkin helposti jää paperin taustalla olevaa pöytää tai muuta alustaa. Näitä on pitänyt rajata kuvasta ulos käsipelillä. Uudistuksen on tarkoitus tehdä tämä automaattisesti, kunhan ruudulle tulevaa ehdotusta vain koskettaa.

Lue myös:

IS Digitoday ei vielä perjantaina löytänyt toimintoa Kuvat-sovelluksesta eikä siihen ollut päivitystä vielä tarjolla. Googlen sovellusten jakelu tapahtuu yleensä käyttäjäryhmittäin, ja kaikki eivät saa päivityksiä samaan aikaan.

Myös Microsoftin Onedrive-mobiilisovellus sisältää asiakirjaskannerin ja kuvanparantelun, mutta tajatstoimintoa siinä ei ole vielä nähty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?